Δυο καρδιές, ένα φτερό και ένα κομμάτι παζλ μοιράστηκαν στους μαθητές αυτού του σχολείου για ένα σπουδαίο λόγο

Xαιρόμαστε να λαμβάνουμε ενημερώσεις για τις υπέροχες και συνάμα καινοτόμες δράσεις και πρακτικές που διεξάγονται στα δημόσια σχολεία όλης της χώρας που αξίζει να υιοθετηθούν από τα σχολεία.

Με αφορμή την υποδοχή των μαθητών της Α Δημοτικού στα θρανία όπου αναδείξαμε τις πρωτοβουλίες πολλών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που θέλησαν  να κάνουν την πρώτη μέρα των λιλιπούτειων μαθητών του Δημοτικού μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη και συνάμα θα είναι ένα ευχάριστο καλωσόρισμα στο νέο τους σχολείο, λάβαμε ενημέρωση για τα όσα ξεχωριστά έλαβαν χώρα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Η θερμή υποδοχή στα πρωτάκια και το γλυκό καλωσόρισμα σε όλους τους μαθητές

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας υπό την καθοδήγηση της προέδρου κας Κωνσταντίας Παπανικολάου ετοίμασε μια σειρά από εκπλήξεις στα πρωτάκια αλλά και σε όλους τους μαθητές που επέστρεψαν στα θρανία την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Με πολλή αγάπη, μεράκι και έμπρακτο ενδιαφέρον για τη μαθητική κοινότητα δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα στις τάξεις της Α Δημοτικού και ένα συμβολικό πακέτο καλωσορίσματος στη νέα σχολική χρονιά για όλους τους μαθητές.

Όπως εξήγησε στο Infokids.gr η κα Παπανικολάου “Σε μια χρονιά που παρόλο που όλοι εμείς ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι καλύτερη για τα παιδιά μας, όλα δείχνουν πως και φέτος οι συνθήκες δεν θα είναι οι πιο ιδανικές για μια χρονιά δίχως προβλήματα, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια έκπληξη στους μαθητές μας.

Αφήσαμε κατά μέρους την απαισιοδοξία και τις αρνητικές σκέψεις και ετοιμάσαμε ένα καλωσόρισμα για τα παιδιά μας, με κοινό γνώμονα θεματικών δράσεων ,όπως άλλωστε θα συνεχίσουμε κ στη διάρκεια της χρονιάς

“Με ιδιαίτερη ευαισθησία και μια μεγάλη έστω νοερή αγκαλιά, υποδεχθήκαμε τα πρωτάκια μας.

Αυτά τα μικρά πλασματάκια που ξαφνικά θα αναγκαστούν να αναλάβουν ευθύνες που θα τους δυσκολέψουν σίγουρα αλλά με τη βοήθεια των δασκάλων τους, είναι βέβαιο πως θα προσαρμοστούν το συντομότερο δυνατό” συμπλήρωσε η κα Παπανικολάου.

Ένα μικρό δώρο-καλωσορίσματος με την ευχή για μια καλή και δημιουργική αρχή

Κάθε πρωτάκι βρήκε στο θρανίο του ένα δώρο καλωσορίσματος με πολλά συμβολικά αντικείμενα που θα του φανούν πολύτιμα και άκρως απαραίτητα στο σχολικό του ταξίδι που μόλις ξεκίνησε. Τι το ξεχωριστό έκρυβε το κάθε πακέτο;

Ένα κουτί οργάνωσης περίμενε το κάθε παιδί στη θέση του, για να έχει στο μυαλό του πως όταν έχουμε οργανωμένα τα πράγματα μας όπως και τις σκέψεις μας, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Μέσα στο κουτί υπήρχε μια γόμα, για να ξέρει πως τα λάθη επιτρέπονται, μια ξύστρα γιατί όταν κάτι τελειώνει, με την κατάλληλη ώθηση πάντα μπορεί να ξαναρχίσει, ένα ψαλίδι για να κόβει μεμιάς κάθε αρνητική σκέψη, μια κόλλα για να μην ανοίγουν ποτέ οι πληγές του, δύο καρδιές, μια δική του και η δεύτερη του δασκάλου του γιατί η αγάπη γιατρεύει τα πάντα, ξυλάκια αρίθμησης, για να μετράει τους φίλους και τις γνώσεις που θα αποκτήσει στο νέο του σχολείο, μολύβια για να γράφει τις ασκήσεις του και να αποτυπώνει τις σκέψεις του, ένα κομμάτι παζλ, για να καταλάβει πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός αλλά όλοι μαζί εξίσου σημαντικοί, ένα φτερό με την ελπίδα να ανοίξουν και τα δικά του φτερά, αποκομίζοντας γνώσεις κ εμπειρίες, ένα τετράδιο για να αποτυπώνει τα συναισθήματά του και φυσικά ένα μπαλόνι για να έχει πάντα χρώμα η ζωή του και γιατί πάνω απ’ όλα είναι ΠΑΙΔΙ!!

Μάλιστα σε κάθε μπαλόνι ήταν γραμμένο το όνομα του παιδιού και με αφορμή τα μπαλόνια στήθηκε σε κάθε τάξη ένα παιχνίδι γνωριμίας με τους δασκάλους!  Τα πρωτάκια ευχαριστήθηκαν και ένιωσαν τεράστια χαρά με αυτή την έκπληξη που τους ετοίμασαν την πρώτη μέρα στο νέο τους σχολείο στη νέα τους τάξη!

Οι εκπλήξεις για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της φύσης

Ο Σύλλογος δεν σκέφτηκε μόνο τα πρωτάκια. Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων βρήκαν και αυτοί ένα συμβολικό δωράκι με ένα σπουδαίο μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος.

Όπως μας εξήγησε η κα Παπανικολάου “Τους μαθητές των άλλων τάξεων τους καλωσορίσαμε κάπως διαφορετικά φέτος. Έχοντας στο νου τις καταστροφικές φωτιές που είχαμε στην Ελλάδα μας το καλοκαίρι και θέλοντας να αφυπνίσουμε κ εκείνα κ να τους περάσουμε ανώδυνα την οικολογική συνείδηση και όχι μόνο τους βάλαμε μια δουλειά για όλο το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Ένα πήλινο γλαστράκι που φτιάχνεται μονάχα από νερό και πηλό περίμενε κάθε μαθητή στο θρανίο του. Σε κάθε θέση, υπήρχε επίσης και από ένα σακουλάκι με σπόρους λουλουδιών (Γεράνι,Πετούνια,Γαρύφαλλο,Λοβηλία κ.α.)

Προτείναμε λοιπόν στα παιδιά να το διακοσμήσουν με ζωγραφιές, εικόνες, χρώματα να το κάνουν όπως εκείνα επιθυμούν ακόμη και με τη βοήθεια της οικογένειας τους. Μάλιστα τους είχαμε φυτέψει και ένα τόσο δα μικρό φυτό.”

Αυτό λοιπόν το πήλινο γλαστράκι με το φυτό είναι το project που καλούνται να φέρουν επιτυχώς εις πέρας οι μαθητές. Οι γονείς τους έδωσαν ένα φυτό και εκείνοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να το φροντίζουν και να το περιποιούνται όπως πρέπει για να μεγαλώσει.

Είναι στην ευθύνη τους η δημιουργία κ η ανάπτυξη του φυτού τους. Μέχρι την Άνοιξη ,θα πρέπει να το ποτίζουν και να φροντίσουν το φυτό τους να βγάλει τα πρώτα του φυλλαράκια ,μέχρι να ανθίσει. Με αυτή μας τη κίνηση θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά πώς πρέπει να συμπεριφέρονται όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία. Για να πετύχουμε κάτι, πρέπει να παλέψουμε για αυτό.” τονίζει η κα Παπανικολάου.

Για να ανθίσει ο κήπος της τάξης,πρέπει ο καθένας να καλλιεργεί το δικό του λουλούδι, τη δική του ψυχή

Οι μαθητές λοιπόν πήραν το ερέθισμα και τώρα πλέον καλούνται να βάλουν τα δυνατά τους για να κάνουν το φυτό τους να μεγαλώσει. Αν καταφέρουν να το πετύχουν, θα πρέπει να το μεταφυτέψουν και κάπως έτσι θα έχουν συμβάλλει με τον τρόπο τους στο οξυγόνο που δίνει το πράσινο…η φύση!

Όποια παιδιά φέρουν επιτυχώς εις πέρας την αποστολή όπως μας είπε η κα Παπανικολάου “Θα τα περιμένει μια ξεχωριστή έκπληξη την Άνοιξη. Τα πιο περιποιημένα και καλοφροντισμένα είτε λουλούδια είτε φυτά θα κερδίσουν πλούσια δώρα“.

Η “πράσινη” αποστολή που αναλαμβάνουν οι μαθητές

Σίγουρα οι μαθητές του σχολείου θα θυμούνται για καιρό την ξεχωριστή εγκάρδια υποδοχή – καλωσόρισμα στα θρανία τους. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την ευχή της κας Παπανικολάου για ” Μια ασφαλή δημιουργική σχολική χρονιά, πλαισιωμένη από εμπειρίες και γνώση“, τους ευχόμαστε και εμείς από καρδιάς καλή πρόοδο, προκοπή και υγεία!

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι νέες εξετάσεις που θα δίνουν από φέτος οι μαθητές στην ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου

Νέο λουκέτο σε τάξη λόγω κρούσματος – Mε προληπτικές απολυμάνσεις Δήμοι πασχίζουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία

Οι εμβολιασμένες έγκυες περνάνε υψηλό ποσοστό αντισωμάτων στα μωρά τους