Ο παιδίατρος προειδοποιεί: “Πετάξτε ΤΩΡΑ όλα τα παιχνίδια με μπαταρίες κουμπιά. Σοβαρός κίνδυνος για παιδιά”

Ο παιδίατρος προειδοποιεί: "Πετάξτε ΤΩΡΑ όλα τα παιχνίδια με μπαταρίες κουμπιά, σοβαρός κίνδυνος για τα παιδιά"

Ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας με ανάρτησή του προειδοποιεί τους γονείς για το πόσο επικίνδυνες μπορεί να αποβούν για την υγεία των παιδιών οι μικρές μπαταρίες που μοιάζουν με κουμπιά και βρίσκονται σε πολλά παιχνίδια.

Όπως εξηγεί και ο παιδίατρος πολλές φορές συμβαίνουν περιστατικά παιδιών που καταπίνουν μπαταρίες και καταλήγουν στο νοσοκομείο, λόγω των συστατικών της μπαταρίας.

Τέτοια περιστατικά -χωρίς πάντα οι γονείς να το παίρνουν είδηση- συμβαίνουν συχνά σε όλο τον κόσμο και εμφανίζουν αυξητική τάση, καθώς ολοένα περισσότερες μπαταρίες χρησιμοποιούνται σε διάφορες φορητές συσκευές, παιγνίδια κ.α. Σοβαρή βλάβη στον οισοφάγο ή στο στομάχι του παιδιού είναι δυνατό να υπάρξει περίπου δύο ώρες, αφότου καταπιεί την μπαταρία.

Η ανάρτηση του παιδιάτρου για τον κίνδυνο αυτών των μπαταριών

Μπαταρία “φακή” που κατάπιε ένας μικρός από παιχνίδι.Η μπαταρία αφαιρέθηκε με γαστροσκόπηση μερικές ώρες αργότερα. Δείτε την διάβρωση που έχει ήδη υποστεί από το οξύ του στομάχου.

Αν κανείς δεν αντιλαμβανόταν το γεγονός, η μπαταρία θα διαλυόταν με αποτέλεσμα τα βαρέα μέταλλα που περιέχει να ελευθερώνονταν στον πεπτικό σωλήνα του παιδιού και να πέρναγαν στην κυκλοφορία του αίματος, με κακά αποτελέσματα για την υγεία του παιδιού!

Προσέξτε τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά σας. Στα περισσότερα που έχουν τις σωστές προδιαγραφές, το άνοιγμα που βάζετε τις μπαταρίες έχει καπάκι που κλείνει και ασφαλίζει με βίδα.

Αν έχετε παιχνίδια που η βίδα έχει χαθεί αλλά το καπάκι κλείνει, ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ!!! Τα μικρά παιδιά έχουν τρομερή επιδεξιότητα και επιμονή και θα καταφέρουν να ανοίξουν το καπάκι αν δεν υπάρχει η ασφάλεια της βίδας.

Το post του παιδιάτρου

Διαβάστε επίσης:

Δυο καρδιές, ένα φτερό και ένα κομμάτι παζλ μοιράστηκαν στους μαθητές αυτού του σχολείου για ένα σπουδαίο λόγο

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σημαντικά τα τακτικά τεστ για SARS-CoV-2 στα σχολεία – Τι έδειξε η μελέτη

Οι εμβολιασμένες έγκυες περνάνε υψηλό ποσοστό αντισωμάτων στα μωρά τους