Νέο λουκέτο σε τάξη λόγω κρούσματος – Mε προληπτικές απολυμάνσεις Δήμοι πασχίζουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία

Νέο λουκέτο σε τάξη λόγω κρούσματος - Mε προληπτικές απολυμάνσεις Δήμοι πασχίζουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία

Το τρίτο λουκέτο σε τάξη Δημοτικού Σχολείου λόγω διασποράς του κορωνοϊού είναι γεγονός.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τμήμα ΣΤ2 του δημοτικού σχολείου Μουλκίου που ανήκει στον δήμο Συκυωνίων του νομού Κορινθίας όπως πληροφορούμαστε από την  σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται πως παραμένουν κλειστά 2 τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα το Β2, όπου νόσησαν 11 στα 20 παιδιά και στο Γ2 όπου μολύνθηκαν οι 12 από τους 22 μαθητές.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις σχολικές τάξεις που κλείνουν λόγω κρουσμάτων πατώντας εδώ

ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ

Σημειώνεται ότι με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα παρόλαυτα κλείσει το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Mε προληπτικές απολυμάνσεις Δήμοι πασχίζουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία

Mε προληπτικές απολυμάνσεις οι Δήμοι πασχίζουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία υπό το φόβο κρουσμάτων

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στα σχολεία και να μην στερηθούν τα παιδιά τη δια ζώσης διδασκαλία αρκετοί Δήμοι καταφεύγουν στη λύση των προληπτικών απολυμάνσεων στις σχολικές μονάδες.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία όπου σήμερα παρέμειναν κλειστά το 2ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βελεστίνου προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους, για προληπτικούς λόγους. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Δημήτρης Νασίκας σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η απολύμανση πραγματοποιείται για προληπτικούς λόγους στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, η επιστροφή των μαθητών κι εκπαιδευτικών στις αίθουσες θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ζήτησε αυτός ο 12χρονος να εμβολιαστεί την ημέρα των γενεθλίων του;

Κυρία Κεραμέως, θα στείλουν οι γονείς τα παιδιά σε μια τάξη με κρούσματα;”: Αντιδράσεις γονέων για το “50+1”

Τα νεότερα για την υγεία του 11χρονου Ανδρέα που διεγνώσθη με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο