“Να γίνεις και εσύ ένα μολύβι”: Το τρυφερό μήνυμα που χάρισε το 1ο Δημ. Σχολείο Ραφήνας στα φετινά πρωτάκια

Σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και όλοι οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους.

Με χαρά λάβαμε γνώση για την όμορφη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας που υποδέχθηκαν τα πρωτάκια του σχολείου με έναν ξεχωριστό δώρο όπως καρδιάς.

Οι πιο μικροί μαθητές του σχολείου έλαβαν από μια χάρτινη τσάντα που μέσα είχε ένα αναμνηστικό δωράκι και μια τρυφερή ιστορία του Πάολο Κοέλιο με την ευχή  “Να γίνουν και αυτά ένα μολύβι”.  Η ιστορία μάλιστα συνοδευόταν μάλιστα από τα εξής εισαγωγικά λόγια “Γλυκό μου πρωτάκι, μια ιστορία θα σου πω για κάτι που θα κρατάς κάθε μέρα στα χέρια σου και είναι τόσο μικρό και ασήμαντο που όμως έχει τόσα πολλά να σου δώσει…”.

Διαβάστε την τρυφερή ιστορία που έλαβαν τα πρωτάκια

ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ

Ένα αγόρι παρακολουθούσε τη γιαγιά του, καθώς έγραφε κάτι σαν επιστολή και σε κάποια στιγμή τη ρώτησε:

-Γιαγιά, τι γράφεις; Είναι κάτι για μένα;

Η γιαγιά σταμάτησε το γράψιμο και είπε στον εγγονό της:

-Ναι, γράφω για σένα, αγόρι μου. Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι οι λέξεις, αλλά το μολύβι που χρησιμοποιώ. Ελπίζω να είσαι σαν το μολύβι, που θα χρησιμοποιήσεις και συ, όταν θα μεγαλώσεις.

Το αγόρι κοίταξε πολύ περίεργα το μολύβι. Δεν έδειχνε τίποτε το ιδιαίτερο.

-Τι εννοείς γιαγιά; Είναι σαν όλα τα άλλα μολύβια που έχω δει, είπε.

-Αυτό εξαρτάται από το πώς βλέπεις τα πράγματα, του απάντησε η γιαγιά του και συνέχισε. Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες και, αν καταφέρεις να τις υιοθετήσεις, θα είσαι ένα πρόσωπο που πάντα θα έχει ειρήνη με τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.

Πρώτη ιδιότητα: Το μολύβι πάντοτε καθοδηγείται από ένα χέρι. Είσαι πλασμένος για μεγάλα και υψηλά πράγματα. Όμως, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι υπάρχει ένα χέρι που καθοδηγεί τα βήματά σου. Αυτό είναι το χέρι του Θεού και μας καθοδηγεί πάντα σύμφωνα με το θέλημά του.

Δεύτερη Ιδιότητα: Μερικές φορές, πρέπει να σταματήσω να γράφω και να χρησιμοποιήσω την ξύστρα. Το μολύβι ξύνοντας το, υποφέρει προς στιγμή αλλά είναι αναγκαίο, γιατί γίνεται πιο οξύ και αποτελεσματικότερο στη δουλειά του. Έτσι κι εσύ πρέπει να μάθεις να υπομένεις ορισμένους πόνους, λύπες και δυσκολίες, διότι σε κάνουν καλύτερο πρόσωπο.

Τρίτη Ιδιότητα: Το μολύβι μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα γομολάστιχα, για να σβήνουμε τα λάθη. Το να διορθώνουμε στη ζωή μας κάτι που κάναμε λάθος δεν είναι αναγκαία κακό∙ μας βοηθάει να παραμείνουμε στο σωστό δρόμο και να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Τέταρτη Ιδιότητα: Αυτό που έχει σημασία σε ένα μολύβι δεν είναι το εξωτερικό ξύλινο περίβλημά του αλλά ο γραφίτης, το εσωτερικό του περιεχόμενο. Πάντα πρόσεχε τι συμβαίνει μέσα σου, στον κόσμο της ψυχής σου!

Πέμπτη Ιδιότητα: Το μολύβι πάντοτε αφήνει ένα σημάδι που μαρτυρεί το πέρασμά του. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα, όσα κάνεις στη ζωή σου, θα αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι. Γι’ αυτό προσπάθησε κάθε σου πράξη να γίνεται ενσυνείδητα.

( Του Πάολο Κοέλιο)

Δείτε τις φωτογραφίες από το όμορφο δωράκι που περίμενε τα πρωτάκια: