Τα καλά νέα της ημέρας! Και ρομπότ μπαίνουν στα ελληνικά σχολεία

Τα καλά νέα της ημέρας αφορούν 300 ρομπότ “EpiStimey” που θα μοιραστούν σε δημοτικά και γυμνάσια της Ελλάδας σε μια προσπάθεια οι μαθητές να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την ρομποτική.

Ας γνωρίσουμε το ρομπότ EpiStimey

To EpiStimey είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η ερευνητική ομάδα ρομποτικής  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Stimey, το οποίο υλοποιείται σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες.  Στόχος του προγράμματος είναι να προσελκύσει τα παιδιά στον χώρο των θετικών επιστημών και να υιοθετήσουν σαν καριέρα κάποιο επάγγελμα αυτού του χώρου. 

Ο ρόλος του στη σχολική τάξη

Το μικρό λευκό ρομπότ φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του μαθητή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews.com.

«Μπαίνει μέσα σε μια ομάδα σαν συνέταιρος της ομάδας. Αλληλεπιδρά με τα παιδιά, οπότε αμέσως δημιουργεί ένα διαφορετικό πλαίσιο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αντί λοιπόν να είναι τρεις μαθητές και να κάνουν τα μαθήματά τους στο σχολείο όπως τα κάνουν ως ομάδα, βάζουμε κι ένα ρομποτάκι στην ομάδα και αυτό δημιουργεί κίνητρα, δημιουργεί μια θέληση για δουλειά».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρονική πλατφόρμα και ραδιόφωνο, καθώς και παιχνίδια που συνδυάζουν ψυχαγωγία και μάθηση.

Aνυπομονούμε να τα δούμε στις σχολικές αίθουσες!