Δύο μαμάδες παιδιών με αυτισμό πηδούν από τα 14.000 πόδια θυμίζοντάς μας πως τίποτα δεν είναι αδύνατον! (30/4)

Δύο μαμάδες παιδιών με αυτισμό πηδούν από τα 14.000 πόδια θυμίζοντάς μας πως τίποτα δεν είναι αδύνατον!

Δύο μητέρες παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, η Κατερίνα Θέου και η Έλλη Καλαμιώτη, φίλες και συνοδοιπόροι στη διαδρομή του αυτισμού, πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τη δράση Lets go Skydiving for Autism.

Έτσι, γονείς, θεραπευτές και φίλοι παιδιών που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα σε συνεργασία με την Skydive Athens σας προσκαλούν να πηδήξετε απ’τα 14.000 πόδια με αλεξίπτωτο. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού 2 Απριλίου.

Το Skydiving πιστεύουν πως είναι ο καταλληλότερος τρόπος ώστε να εκπληρωθεί ο παραπάνω σκοπός. Αφ’ ενός διότι ως μια δραστηριότητα πιο extreme και εντυπωσιακή πιθανότατα να παρακινήσει ένα – δύο ανθρώπους παραπάνω ώστε να μπουν στη διαδικασία να μάθουν τι είναι ο αυτισμός. Αφ’ετέρου βοηθά στη συμβολική συσχέτιση που υπάρχει όταν ένα αυτιστικό άτομο πασχίζει με όλες του τις δυνάμεις να ενταχθεί σε μια κοινωνία η οποία δεν είναι ακόμα έτοιμη να το ενσωματώσει.

Έτσι λοιπόν νιώθει σαν να κάνει μια βουτιά στο κενό! Ας ανοίξουμε λοιπόν το μυαλό μας και ας γίνουμε τα αλεξίπτωτα αυτών των παιδιών πριν παραιτηθούν απ’ την προσπάθεια και κλειστούν περισσότερο στον εαυτό τους. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Απριλίου στο αεροδρόμιο Κωπαΐδας απο τις 10:00 το πρωί.

Δύο μαμάδες παιδιών με αυτισμό πηδούν από τα 14.000 πόδια για να μας θυμίσουν πως τίποτα δεν είναι αδύνατον!

Η Κατερίνα Θέου γράφει για την πρώτη εμπειρία της με το skydiving: “Όταν άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου πως νιώσατε μας ρωτούσαν…μια χαρά δεν είχαμε ούτε ταχυκαρδία απαντούσαμε…ξέρεις γιατί;

Γιατί σε καθημερινή βάση παλεύεις να έχεις αυτοπειθαρχία,γιατί παλεύεις με όλους και με όλα..οπότε τι να σου πει το άλμα από ένα αεροπλάνο χωρίς πόρτα!”

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη σελίδα Let’s go Skydiving for Autism στο facebook.

Διαβάστε ακόμα:

“Αν γλυτώσει το παιδί….”: Παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία έρχονται για νοσηλεία στην Ελλάδα

Το αγαπημένο μας Bobos Arts Festival επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Βρετανία: Μητέρα σκότωσε με κεταμίνη την 4χρονη κόρη της για να κάνει ανενόχλητη… σεξ