“Αν γλιτώσει το παιδί….”: Παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία έρχονται για νοσηλεία στην Ελλάδα

"Αν γλυτώσει το παιδί....": Παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία έρχονται για νοσηλεία στην Ελλάδα

Για την μεταφορά παιδιών που πάσχουν από καρκίνο από την Ουκρανία στην Ελλάδα μίλησαν σε τηλεδιάκεψη οι Θάνος Πλεύρης και Victor Liashko. Οι δύο υπουργοί Υγείας πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Π& Α. Κυριακού» Εμμανουήλ Παπασάββα. 

Οι υπουργοί Υγείας Ελλάδας και Ουκρανίας συζήτησαν για την μεταφορά παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και των οικογενειών τους, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με σκοπό την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πρόεδρου του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία και θα μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από την Ουκρανία στην Ελλάδα, καθώς και για τη φιλοξενία των οικογενειών τους στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ ή σε διαμερίσματα κοντά στην Ογκολογική Μονάδα για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επιπλέον ο κ. Liashko αιτήθηκε από τον κ. Πλεύρη να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκατάστασης και αποθεραπείας τραυματιών πολέμου από την Ουκρανία σε νοσηλευτικές δομές της χώρας μας.

πηγή φωτο: REUTERS/Zohra Bensemra

Διαβάστε ακόμα:

Το αγαπημένο μας Bobos Arts Festival επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Βρετανία: Μητέρα σκότωσε με κεταμίνη την 4χρονη κόρη της για να κάνει ανενόχλητη… σεξ

Το σχόλιο Κατερινόπουλου για την προφυλάκιση Πισπιρίγκου “ανάβει” φωτιές και προαναγγέλλει εξελίξεις