30 παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε την ανακοίνωση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη που συγκλονισμένη από τις εικόνες των παιδιών με καρκίνο που είναι κρυμμένα στα υπόγεια του νοσοκομείου στην Ουκρανία ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για να τα φέρει με ασφάλεια στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τις θεραπείες τους στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”.

Όλα έτοιμα για να φιλοξενηθούν 30 παιδιά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανοίγει τις πόρτες του ΕΛΠΙΔΑ για τα καρκινοπαθή παιδιά της Ουκρανίας

Η επιθυμία της βαίνει προς υλοποίηση καθώς όπως ανακοινώθηκε η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» αναλαμβάνει την υποδοχή 30 περίπου παιδιών με ογκολογικά νοσήματα από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Με προσωπική παρέμβαση της Προέδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, και εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και Υγείας της Ουκρανίας, προκειμένου οι 30 μικροί ασθενείς από Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ουκρανίας να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Ελλάδα και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και να μπορέσουν να συνεχίσουν με τις θεραπείες τους, ενώ οι γονείς των παιδιών θα φιλοξενηθούν στον «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Οι δηλώσεις της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

«Το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία προκαλεί αβάσταχτο πόνο. Οι εικόνες καρκινοπαθών παιδιών σε υπόγεια Ογκολογικών Νοσοκομείων αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τη φρίκη κάθε εμπόλεμης σύρραξης. Με κάθε τρόπο θα σταθούμε στο πλευρό των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους για να μην κινδυνεύσει η ζωή κανενός παιδιού ή καθυστερήσει η θεραπεία του. Κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της γης έχει δικαίωμα στη ζωή», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Οι δηλώσεις του διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων

Από την πλευρά του ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας δήλωσε: «Το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», είναι το μοναδικό στη χώρα μας για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
Ακολουθώντας πιστά το όραμα της Προέδρου του Σωματείου «Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, από την ίδρυσή του λειτουργεί ως ένα Νοσοκομείο για κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο της παιδικής ηλικίας χωρίς λίστες αναμονής και χωρίς σύνορα.
Το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Ουκρανικός λαός».
Αξίζει να σημειωθεί πως διαχρονικά το Σωματείο «Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ» με πρωτοβουλίες της Προέδρου του κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, στέκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους που δίνουν τη σκληρή μάχη με τον καρκίνο στηρίζοντάς τους εμπράκτως μέσα από ποικίλες δράσεις.”

Το post της ανάρτησης

Διαβάστε επίσης:

Θα ωφελήσει το παιδί η νηστεία; Αν νηστέψει, τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς;

Πανικός στη Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 13χρονη μαθήτρια

Πανικός στο Ιπποκράτειο: 16 μηνών παιδάκι κατάπιε γόμα – Πώς το έσωσαν οι γιατροί

Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ βοήθησαν γυναίκα να γεννήσει τα διδυμάκια της! (video)