Εγκαινιάστηκε πρότυπος Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Ένας νέος Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο, η «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου», της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας εγκαινιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτηριακές και συνάμα παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με την ακολουθία του Αγιασμού του νέου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου» που βρίσκεται στο Ηράκλειο Αττικής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελεφείας κ. Γαβριήλ.

Παρούσα στην τελετή των εγκαινίων ήταν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, ως εκπροσώπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο μεγάλος ευεργέτης κ. Samer S. Khoury, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα  κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο κ. Δημητρίος Κοπελούζος, Προέδρος του Ομίλου Κοπελούζου, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακαρίος, ο Δημάρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικολάος Μπάμπαλος και μέλη του Δ.Σ, της Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, του Δημάρχου Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνας  κ. Ιωάννη Βούρου, του κ. Αναστασίου Γιάγκου, Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβούλου της εταιρείας «Madonna Express ΑΒΕΕ», του Γεωργίου Γεράρδου, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Πλαίσιο Computers ΑΒΕΕ», του Διευθύνοντος Συμβούλου Κ.Τ.Υ.Π. ΑΕ κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, ευεργετών, κληρικών, προέδρων και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Την τελετή προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της ιδρύσεως ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο οποίος αποτελεί καρπό μιας ιδιαίτερα κοπώδιους προσπαθείας, αλλά και την υλοποίηση ενός μακρόπνοου οράματος που αφορά στην επένδυση στην παιδεία που στόχο θα έχει την υψηλή ποιότητα στην εκπαίδευση και θα βασίζεται στο δίπολο που ενώνει την ελληνοχριστιανική σκέψη με την σύγχρονη τεχνολογία.

Ανέφερε επίσης τον στόχο του νέου εκπαιδευτικού πλαισίου που φιλοδοξεί να υλοποιήσει, συνοψίζοντάς το στη φράση: «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πολίτες του κόσμου».

Οι εγκαταστάσεις

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα νεόδμητο κτήριο 800 τ.μ. με ειδικά διαμορφωμένες και μεγάλες για τις ανάγκες των παιδιών αίθουσες δραστηριοτήτων, ενώ περιμετρικά πλαισιώνεται από αύλειο χώρο, όπου τα παιδιά μπορούν να εκφρασθούν ελεύθερα, να διδαχθούν μέσα από το παιχνίδι και να αναπτύξουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους σε ένα ασφαλές, εξελιγμένο και όμορφο περιβάλλον.