Εγκατάλειψη μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Ποια θα είναι η τύχη του παιδιού;

Εγκατάλειψη μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Ποια θα είναι η τύχη του παιδιού;

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» βρίσκεται από την Κυριακή το 1,5 έτους κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας απο άγνωστο άνδρα.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο άνδρας που διακρίνεται στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας να κινείται με το καροτσάκι προς το σημείο που βρέθηκε το παιδί και να το εγκαταλείπει.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν τον άνδρας που εγκατέλειψε το παιδί, ο οποίος ήταν αλλοδαπός, φορούσε κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκο γιλέκο.

Ποια θα είναι η τύχη του μωρού;

Το παιδί,που όπως προέκυψε από τις εξετάσεις που του έγιναν ήταν υγιέστατο, προς το παρόν βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ για την πιθανότητα να βρεθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού μίλησε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος.

«Εμείς μιλάμε με την εισαγγελέα, έπρεπε ήδη να έχει γίνει η διαδικασία κινητοποίησης, ώστε να βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει κάτι για το παιδί. Είναι σημαντικό το να ξέρουμε από πού προέρχεται το παιδί. Το αν θα έρθει σε εμάς, και το που θα πάει μετά αν εμφανιστούν οι γονείς είναι θέμα εισαγγελέα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Ένα παιδί δεν πρέπει να μένει στο νοσοκομείο, μένει εκεί για λόγους ασφαλείας. Το πότε θα έρθει σε εμάς είναι θέμα της εισαγγελέως. Είναι στο νοσοκομείο για να εξεταστεί. Είναι κοντά στο παιδί άνθρωποι από το Χαμόγελο από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε.

Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν για τον άνδρα που το εγκατέλειψε και το ενδεχόμενο να ήταν ο πατέρας του παιδιού, αλλά και σε σχέση με το ποια είναι η μητέρα και αν υπάρχει. Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι ανήκουστο να επιστρέψουν οι γονείς και να αναζητήσουν τελικά το παιδί, αλλά το αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα τους επιστραφεί το παιδί.

Διαβάστε επίσης: 

Βίντεο από τη στιγμή της εγκατάλειψης του μωρού έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο – Tι ψάχνει η Αστυνομία

Eγκατέλειψαν μωρό στο καρότσι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

Τραγωδία στην Βαρκελώνη: Μωρό και 3χρονο παιδί πέθαναν μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο