Είδαμε τον “Ταρτούφο” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και πρέπει οπωσδήποτε να τον δείτε και εσείς!

Ένα φιλόδοξο project ανέλαβε το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο πριν από τέσσερα χρόνια, το οποίο παρά τα τρομακτικά εμπόδια της πανδημίας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Οι παραγωγοί, λοιπόν, αποφάσισαν να φέρουν το θέατρο της Αναγέννησης στο σήμερα, διασκευάζοντας υπέροχα κλασικά έργα κατάλληλα ώστε να μπορούν να τα απολαύσουν και οι «μικροί θεατές».

Ο κύκλος που άνοιξε με τον «Έμπορο της Βενετίας» και συνεχίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία με τον «Ερωτόκριτο», φέρνει φέτος τα παιδιά σε επαφή με το έργο του Μολλιέρου, επιλέγοντας τον πανούργο “Ταρτούφο”!

Ταρτούφος: Αισχρός υποκριτής ή καταλύτης για να αποδειχθεί η αλήθεια;

Ο “Ταρτούφος” είναι μία από τις ωραιότερες παιδικές παραστάσεις που αξίζει να δείτε αυτή την εποχή με τα παιδιά σας. Όσοι έχετε ήδη δει τον Ερωτόκριτο, θα το έχετε σίγουρα υποψιαστεί.

Μια σφιχτοδεμένη, ζωηρή θεατρική ομάδα, με λόγο γάργαρα έμμετρο σε ένα κείμενο κλασικό μα τόσο όμορφα, κατανοητά δοσμένο, ώστε η ιστορία να γίνεται εύκολα αντιληπτή ακομα και από παιδάκια 5 χρόνων.

Κεντρικό πρόσωπο ο Ταρτούφος, ένας πανούργος αρχιαπατεώνας που καταφέρνει τόσο πολύ να ξεγελάσει τον πλούσιο, ανόητο και ευκολόπιστο οικογενειάρχη, ώστε ο δεύτερος δεν διστάζει για χάρη του να θυσιάσει τα πάντα, ακόμα και τα ίδια του τα παιδιά! Ευτυχώς, η οικογένεια σύντομα διακρινει τον κίνδυνο, παρεμβαίνει και η αδικία αποτρέπεται.

Ωστόσο, όλες αυτές οι ευμετάβλητες δυναμικές δεν μπορεί να μην σε οδηγήσουν να αμφισβητησεις ακόμα και τα πρόσωπα κύρους του περιβάλλοντος σου. Απατεώνας ο μεν, αλλά είναι δυνατόν ένας πατέρας να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος; Τελικά ποιος είναι χειρότερος;

“Ο Ταρτουφος!!” μου λένε οι κόρες μου με μια φωνή, πάντα με διαύγεια σκέψης και βαθιά ικανοποιηση για την αποκατάσταση της τάξης (αχ και να ξεραν…). “Γιατί τουλάχιστον, ο άλλος αναγνωρίζει το λάθος του και μετανιώνει!”. Δικαίωμα στο λάθος, λοιπόν. Όχι στην κατ’επαναληψη απάτη. Όχι στα “ταρτουφικα σχέδια”, όπως μου είπε πριν λίγο η μικρή.

Υπέροχο σκηνικό, σα να κοιτάζεις μέσα σε ένα κουκλοσπιτο! Λιτό, με ευρηματικά props και ονειρικό φωτισμό. Πραγματικά δεν χρειάζονται πολλά για να “ταξιδέψει” η παιδική φαντασία. Πανέμορφα κοστούμια, ωραία ιδέα τα ονόματα των ηρώων στις μπλούζες. Ιδανική διάρκεια -δεν έκανε την παραμικρή “κοιλιά”. Εξαιρετική αναλογία κειμένου – μουσικής. Με λίγα λόγια άριστο.

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τον Ταρτούφο” για την Κυριακή 6/3.

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλήνια συγκίνηση για το 2.5 ετών Γιώργο που “έφυγε” αφού κατάπιε φασόλι- Η καρδούλα του θα δοθεί στην Ιταλία

“Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες”: Όσα έγιναν στο σεμινάριο του Infokids.gr (video)

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανοίγει τις πόρτες του ΕΛΠΙΔΑ για τα καρκινοπαθή παιδιά της Ουκρανίας