Πανελλήνια συγκίνηση για τον 2.5 ετών Γιώργο που “έφυγε” αφού κατάπιε φασόλι- Η καρδιά και το ήπαρ θα δοθούν στην Ιταλία

Συγκινεί ο μπαμπάς του 2.5 ετών Γιώργου που κατάπιε φασόλι και έμεινε εγκεφαλικά νεκρό

Συγκίνηση έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο η είδηση του θανάτου του 2.5 ετών Γιώργου που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός αφού υπέστη απόφραξη αεραγωγού από φασόλι.

Ο Γολγοθάς του μικρού ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή  έδωσε γενναία μάχη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο αλλά δυστυχώς η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Οι γονείς πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση 2χρονος που κατάπιε αντικείμενο - Η μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν

Χθες ανακοινώθηκε στους γονείς , οι οποίοι έχουν άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά (κορίτσια), ότι το παιδί είναι κλινικά νεκρό και εκείνοι πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.  Θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς.

Όπως έγινε γνωστό θα δοθούν το ήπαρ, η καρδιά και το συκώτι του άτυχου παιδιού και ήδη είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια για την ανεύρεση των κατάλληλων ληπτών των οργάνων του παιδιού.

Το παιδί παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

Στην Ιταλία η καρδιά και το ηπαρ του μικρού Γιώργου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thebest.gr  η καρδιά θα μεταμοσχευτεί στην Ιταλία αλλά τελικά στην Πάντοβα όπου θα δοθεί σε Μεταμοσχευτικό Κέντρο της περιοχής. Το ήπαρ θα παραληφθεί από το νοσοκομείο  Bambino Gesù. Οι δύο νεφροί θα δοθούν στη Θεσσαλονίκη και οι δύο κερατοειδείς στην Αθήνα.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr ο Ανδρέας Ηλιάδης Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, «βρισκόμαστε σε αναμονή, με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να συντονίζει τη διαδικασία για την αποδοχή των οργάνων. Εμείς είμαστε έτοιμοι, η ομάδα και τα χειρουργεία. Ο μικρός Γιώργος είναι στα μηχανήματα και έχει γίνει μια πρώτη επικοινωνία και αποδοχή για τη μεταμόσχευση της καρδιάς του στην Ιταλία, με το νοσοκομείο Bambino Gesù».

Ο κ. Ηλιάδης εξηγεί για το γεγονός ότι θα γίνει μεταμόσχευση οργάνων στο εξωτερικό, ότι τέτοιες περιπτώσεις δωρεάς οργάνων σε τέτοια μικρή ηλικία είναι σπάνιες τόσο σε ό,τι αφορά τους δότες όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τους λήπτες.

Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πάτρας: “Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των γονιών”

Εντός της ημέρας αναμένονται νεότερα ενώ ο κ. Ηλιάδης έχει ήδη υπογραμμίσει τη σημασία της απόφασης των γονιών του μικρού για τη δωρεά των οργάνων λέγοντας «υποκλινόμαστε στο μεγαλείο τους».

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη στη Ραφήνα: “Έσβησε” 38χρονος μπαμπάς 2 μικρών παιδιών

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανοίγει τις πόρτες του ΕΛΠΙΔΑ για τα καρκινοπαθή παιδιά της Ουκρανίας

“Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες”: Όσα έγιναν στο σεμινάριο του Infokids.gr (video)