Συγκινεί ο μπαμπάς του 2.5 ετών Γιώργου που κατάπιε φασόλι και έμεινε εγκεφαλικά νεκρός

Συγκινεί ο μπαμπάς του 2.5 ετών Γιώργου που κατάπιε φασόλι και έμεινε εγκεφαλικά νεκρό

Στο πένθος βυθίστηκε το Αγρίνιο στο άκουσμα της είδησης ότι ο μόλις 2.5 ετών Γιώργος δεν τα κατάφερε και “‘εφυγε” από τη ζωή μετά από γενναία μάχη που έδωσε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο.

Νωρίς σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε στους γονείς ότι είναι κλινικά νεκρό και εκείνοι πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του. Πρόκειται για το ήπαρ, την καρδιά και το συκώτι του και σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η προσπάθεια για την ανεύρεση των κατάλληλων ληπτών των οργάνων του παιδιού.

To μοιραίο παιχνίδι με τις αδελφές του

Όλα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο. Ο μικρούλης Γιώργος έπαιζε στο σπίτι με τις μεγαλύτερες αδελφές του, όταν κατά λάθος κατάπιε ένα φασόλι που του έφραξε τον αεραγωγό.

«Τον έχουμε χάσει. Έχει φύγει από τη ζωή» ανέφερε ο πατέρας

Ο πατέρας μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, περιγράφει τις δραματικές στιγμές. «Τρέξαμε, τρέξαμε. Δεν ήμουν εγώ εδώ. Η μαμά του ήταν αλλά δυστυχώς μπήκε ένα φασόλι στην τραχεία» σημείωσε.

Το φασόλι σφήνωσε στο λαιμό του παιδιού, το οποίο αμέσως υπέστη καρδιακή ανακοπή. Γονείς και γιατροί επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να το επαναφέρουν.

Η μάχη να σωθεί το παιδί

«Γίνεται η οξεία απόφραξη, ξαφνικά. Η οξεία απόφραξη σημαίνει ότι σαν κάτι να μου κλείνει τον αεραγωγό, να μου κλείνει το στόμα και την μύτη. Σημαίνει ότι μέσα σε λίγα λεπτά, παθαίνω καρδιακή ανακοπή. Οπότε σταματάει η καρδιά μου. Στο νοσοκομείο Αγρινίου οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να τον επαναφέρουν και να του αφαιρέσουν το φασόλι αλλά η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει», είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων στο Ρίο.

«Πάλεψαν οι γιατροί, πάλεψε ένας εξωτερικός γιατρός που είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας. Τον επανάφεραν οι γιατροί» συμπλήρωσε ο πατέρας του μικρού αγοριού.

Το παιδί είναι εγκεφαλικό νεκρό

Το παιδί μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου. Δίνει μάχη αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

«Δυστυχώς μετά από αυτές τις καρδιακές ανακοπές ο εγκέφαλος αντιδρά πάρα πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένα κακοηθέστατο οίδημα, το οποίο επιφέρει και τον θάνατο, δηλαδή ο θάνατος ο εγκεφαλικός επήλθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την άνιση μάχη του μικρού Γιώργου σε εμάς», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

H ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ να δωρισουν τα οργανα

Σήμερα το πρωί μετά από συζήτηση που είχαν οι γονείς με τον Ανδρέα Ηλιάδη αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του μικρού Γιώργου. «Τα έδωσαν με πολλή αγάπη» λέει στο pelop.gr ο κ. Ηλιάδης και μας περιγράφει την συγκινητική στιγμή, μην μπορώντας και ο ίδιος να κρύψει την φόρτισή του: «Με αγκάλιασε η μητέρα και μου είπε “πρέπει τώρα να σώσουμε άλλα παιδάκια”. Το είπε αυτό, εκείνη την στιγμή που της είπα πως δεν κατάφερα να σώσω το παιδί της και της ζήτησα να βοηθήσει άλλα παιδιά. Ούτε στο χειρότερό του όνειρο δεν πρέπει κάποιος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για 43χρονη μητέρα 4 παιδιών- Η έκκληση της οικογένειας για να βρεθούν μάρτυρες

«Ο καιρός περνάει και εσύ βλέπεις τα αμέτρητα τρυπήματα στο κορμάκι τους»

Με αυτό το παιδικό βιβλίο η Ολυμπία Χοψονίδου εξήγησε στα παιδιά της τον πόλεμο της Ουκρανίας