Εικόνες ντροπής: Κλειστό Πειραματικό σχολείο λόγω…βροχής

Οι φωτογραφίες από το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο που λειτουργεί στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών και σήμερα παραμένει κλειστό λόγω…βροχής κάθε άλλο παρά μας κάνουν υπερήφανους.

Οι αίθουσες λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε λίμνες γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών με αποτέλεσμα η απόφαση να μην λειτουργήσει σήμερα το σχολείο να είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thebest.gr o περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, διαβεβαίωσε πως τα χρήματα υπάρχουν για επισκευές και οι επικοινωνίες έχουν γίνει με μηχανικούς του δήμου. Ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα δεν επιτρέπουν τις εργασίες στεγανοποίησης και ενίσχυσης της οροφής του σχολικού κτιρίου.

Σημειωτέον, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο πλημμυρίζει από τα βρόχινα νερά, αναγκάζοντας τους γονείς των μικρών μαθητών να πάρουν τα παιδιά τους από το δημοτικό του πειραματικού, που γεμίζει νερά στο πάτωμα, ακόμη και τα θρανία με την πρώτη δυνατή βροχή.

Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια μόνιμη λύση ώστε το Πειραματικό δημοτικό και νηπιαγωγείο του Πανεπιστημίου Πατρών, να σταματήσει να στάζει και να πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει.

Δείτε τις φωτογραφίες από το πλημμυρισμένο Πειραματικό Σχολείο Πατρών