Είναι επίσημο! Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet και laptop

“Tέλος” στην αγωνία για των γονιών για το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα   voucher των 200 ευρώ για την αγορά laptop και tablet για τους μαθητές και σπουδαστές όλης της χώρας καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους ανοίγει την Δευτέρα 5 Απριλίου. Συνολικά θα διατεθούν μέσω voucher 112 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 325.000 οικογενειών με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα – έναρξη στις 5 Απριλίου 2021 – θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις.

-Στην πρώτη φάση  5 Απριλίου θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

-Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

-Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12000 ευρώ.

-Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

-Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Σημείωση : Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τα 3 SOS που πρέπει να προσέξουν όσοι λάβουν το voucher

  • Οι Δικαιούχοι καθ’ όλο το διάστημα ισχύος της διετούς εγγύησης, υποχρεούνται να διατηρούν τον εξοπλισμό έτοιμο προς επίδειξη σε τυχόν ελέγχους που θα διενεργηθούν. Επίσης, υποχρεούνται να διατηρήσουν προς επίδειξη το παραστατικό αγοράς.
  • Σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος που καθιστά τον εξοπλισμό μη επισκευάσιμο / μη λειτουργικό, οι Δικαιούχοι θα πρέπει να διατηρήσουν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αρχική αγορά του. 
  • Απαγορεύεται επίσης ρητά η μεταπώληση του εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της διετούς εγγύησης.

Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχος

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να δείτε αν είστε δικαιούχοι πατήστε εδώ  και εδώ θα σας λυθούν όλες οι απορίες για τα voucher