Είναι επίσημο! Τι θα γίνει τελικά με τις παρελάσεις – Θα υπάρχουν θεατές;

Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Τι μέτρα θα ισχύσουν

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021 ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Κανονικά οι μαθητές παρελάσεις

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Θα υπάρχουν θεατές;

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Σέρρες: Παρελάσεις μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των παρελάσεων στις Σέρρες λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου, θα παρελάσουν μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τόσο τις σχολικές μονάδες όσο και τους πολιτιστικούς συλλόγους. Σημειώνεται πως τα στρατιωτικά τμήματα θα παρελάσουν κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

“Ο δικός μου ήρωας πάλεψε με τον καρκίνο, έφτασε έως 6 μηνών και είναι αστεράκι πια στον ουρανό”

«Το μαγικό δώρο»: Η διαδραστική παράσταση που ταξιδεύει τα παιδιά στα αστέρια και στους πλανήτες!

Αιφνίδιοι θάνατοι βρεφών από λεγεωνέλλα στην Κύπρο – Τι συμβαίνει στα νοσοκομεία του νησιού;