Είναι οριστικό: Ποια σχολεία θα κλείσουν – Τι θα γίνει στις κόκκινες περιοχές

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, οι πρώτες οριστικές αποφάσεις των Ειδικών Επιστημόνων.

Όπως επισημαίνει η ΕΡΤ, οι ειδικοί θεωρούν ότι η κατάσταση είναι ακόμη διαχειρίσιμη στη χώρα, ακόμα και στην Αττική, όμως εκφράζεται ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και άλλων δεικτών.

Λουκέτο σε όλα τα σχολεία της Πάτρας, της Χαλκίδας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης

Θεωρείται δεδομένο το κλείσιμο των σχολείων σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης που τίθενται σε καθεστώς σκληρού lockdown σε επίπεδα απαγορεύσεων Μαρτίου. Μαζί με το λουκέτο στα σχολεία στις περιοχές αυτές μπαίνει λουκέτο και στο λιανεμπόριο.

Oι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές των σχολείων θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως  με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. για τα Νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ. για τα Δημοτικά).

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Αττική και τις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές

Η λειτουργία των σχολείων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας τόσο στην Αττική όσο και στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές θα συνεχιστεί ως έχει προς το παρόν.
Πλέον, στις κόκκινες περιοχές εντάσσεται και η Θεσσαλονίκη οπότε τα Γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και τα Λύκεια επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση.
Παρότι στην Επιτροπή των Ειδικών υπάρχει διχογνωμία για το ζήτημα των σχολείων καθώς υπάρχει μερίδα που υποστηρίζει ότι πρέπει να κλείσουν καθώς θεωρούν ότι ευθύνονται για την διασπορά του κορωνοϊού εντούτοις η πλειοψηφία τονίζει ότι τη δεδομένη στιγμή η εκπαίδευση των παιδιών είναι απόλυτη προτεραιότητα οπότε διαψεύστηκαν οι φήμες για καθολικό κλείσιμμο των σχολείων.
Οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν ότι η κινητικότητα από και προς τα σχολεία σχετίζεται με την αύξηση των κρουσμάτωνπαρά η διασπορά εντός του σχολικού περιβάλλοντος.
Το στίγμα για την συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων είχε δοθεί το πρωί και από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που σε δηλώσεις της διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθώς το πρόβλημα της μετάδοσης του ιού δεν είναι μεγάλο. Τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ που γίνονται είναι στο 0,23%, τα κλειστά τμήματα είναι 0,29%, ενώ τα κλειστά σχολεία στο 0,5% είπε ενδεικτικά η κυρία Κεραμέως.