Είπαν σε 11χρονο αγόρι ότι η μητέρα του πέθανε – 2 ημέρες μετά την είδε μπροστά του!

Μια τραυματική εμπειρία έμελλε να ζήσει ένα 11χρονο αγόρι στο Μόναχο της Γερμανίας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κρίση που προκάλεσε ο ιός SARS-Cov- 2 έχει επηρεάσει κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Άλλες χώρες περισσότερο κι άλλες λιγότερο. Μέσα σε εκείνες που στάθηκαν αντάξιες των περιστάσεων και κατάφεραν να καταπολεμήσουν τη νόσο Covid-19 ήταν και η Γερμανία.

Μπορεί το σύστημα υγείας της συγκεκριμένης χώρας να κατάφερε να αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία τα κρούσματα και τους ασθενείς με κορωνοϊό, τα λάθη, όμως, δεν έλειπαν ούτε και στην άριστα οργανωμένη Γερμανία.

Ένα τέτοιο λάθος έγινε και με την περίπτωση της μητέρας ενός 11χρονου αγοριού, το οποίο έμαθε ότι η γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο πέθανε από την φονική ασθένεια και λίγες ημέρες αργότερα είδε ξανά μπροστά του την μητέρα του!

Το απαράδεκτο λάθος του νοσοκομείου

Την τραγική ιστορία έκανε γνωστή η θεία του αγοριού και αδερφή της μητέρας του, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή της πόλης.

Η γυναίκα είπε στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς ότι η αδερφή της κόλλησε τον ιό στον οίκο ευγηρίας όπου δούλευε και νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Οι επισκέπτες απαγορεύονται και οι γιατροί πάλευαν για να την κρατήσουν στη ζωή, ενώ ενημέρωναν τους συγγενείς για την κατάσταση της υγεία της και διαβεβαίωναν πως ακολουθείται η σωστή αγωγή και η γυναίκα είναι καλά.

Η ίδια θυμάται ότι κάποια μέρα και ενώ βρισκόταν στη δουλειά της έλαβε ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από το νοσοκομείο στο οποίο της είπαν ότι η αδερφή της πέθανε.

«Ήμουν σε απόλυτο σοκ! Μου είπαν να πάω και να μαζέψω τα πράγματά της. Έπρεπε να πω στον 11χρονο ανιψιό μου ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΜΑ. Πώς το λες αυτό σε ένα μικρό αγόρι που δεν έχει ούτε μπαμπά;», αναρωτήθηκε.

Δύο ημέρες αργότερα, η Andrea – όπως είναι το όνομά της- πήγε στο νοσοκομείο για να πάρει τα πράγματα της αδερφής της και όταν έφυγε από αυτό δέχθηκε ακόμη ένα τηλεφώνημα από εκεί.

Η συζήτηση αυτή τη φορά πήρε διαφορετική τροπή, αφού οι υπεύθυνοι της είπαν πως η αδερφή της δεν πέθανε από κορωνοϊό και η κατάστασή της ήταν πολύ καλύτερη!

Η ίδια σοκαρίστηκε και ενώ χάρηκε με τα νέα, δεν ήταν ικανοποιημένη με την εξήγηση του νοσοκομείου που απέδωσε το σφάλμα στον ανθρώπινο παράγοντα κατά την καταγραφή των στοιχείων…