Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον Φίλιππο που νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Παίδων Ελπίδα

Έκκληση για αίμα για μαθητή που χτύπησε σοβαρά στο σχολείο στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένεια του Φίλιππου που νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Ελπίδα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσουν με την αιμοδοσία του Αγλαία Κυριακού στον 1ο όροφο, 213009325.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή με την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη – Βασικός μάρτυρας πέφτει σε αντιφάσεις

15 μέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας η γιαγιά γλένταγε και χόρευε – H ατάκα για έκτρωση στην κηδεία της Ίριδας

Bebbo: H νέα εφαρμογή γονικής μέριμνας από τη UNICEF που κάθε γονιός πρέπει να “κατεβάσει”