Έκκληση του 91ου Δημ. Σχ. Αθηνών: Έκοψαν το ρεύμα σε τρίτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να συνδράμει καθώς η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μια τρίτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια λόγω ανεξόφλητων οφειλών.

Δυο παιδιά είναι μαθητές του σχολείου και αυτή η κινητοποίηση γίνεται ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και οι μαθητές να μην συνεχίσουν να είναι αποκλεισμένοι από την τηλεκπαίδευση.

Πώς μπορείτε να συνδράμετε

Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διευθυντή του σχολείου στο 2107010496.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε όποιο ποσό επιθυμείτε απευθείας στον λογαριασμό  ΔΕΗ της οικογένειας μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμού.

1. Επιλέγουμε την Ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμού με χρήση κάρτας

2. Μεταφερόμαστε στην παρακάτω σελίδα

Και συμπληρώνουμε τα αντίστοιχα πεδία χρησιμοποιώντας στον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής τον ακόλουθο κωδικό

Στο ποσό πληρωμής συμπληρώνετε το ποσό που επιθυμείτε
Στο τηλέφωνο επικοινωνίας τον αριθμό σας
Αποδέχεστε τους όρους συναλλαγών επιλέγοντας το κουτάκι
Και πατάτε 2 φορές “επόμενο” και βρισκόμαστε στο παράθυρο για την συμπλήρωση των στοιχείων της κάρτας μας (χρεωστικής ή πιστωτικής).

Αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία πατάμε “πληρωμή” και ολοκληρώνεται η συναλλαγή.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ για το συμβάν

Ο πελάτης έφυγε από τη ΔΕΗ αφήνοντας οφειλή 4.454 ευρώ και μεταφέρθηκε σε άλλο ιδιώτη πάροχο στις  08.08.2018 με άλλο ΑΦΜ και άλλο όνομα.

Παραμένει εκεί έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και στις 07.09.2019 ο ιδιώτης πάροχος κόβει τη σύνδεση, πιθανώς λόγω ανεξόφλητων οφειλών και ο πελάτης μεταπίπτει στην Καθολική Υπηρεσία.

Στην Καθολική Υπηρεσία δημιουργεί επιπλέον χρέος 2.127 ευρώ .

Στις 16.07.2020 γίνεται η αποκοπή από τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς ο πελάτης συνεχίζει να μην πληρώνει και να μην ρυθμίζει την οφειλή του.

Στις 06.11.2020 σε επανέλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ ο μετρητής εμφανίζεται παραβιασμένος (δλδ ο πελάτης έχει επανασυνδέσει παράνομα το ρολόι).

Μετά από αυτό το εύρημα ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά στις 03.12.2020 σε αποκοπή από το κιβώτιο διανομής (πρακτική που ακολουθείται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής).

Σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει καμία όχληση και καμία προσπάθεια ρύθμισης της οφειλής από τον πελάτη ή κίνηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Η ΔΕΗ ενθαρρύνει τον πελάτη να εξετάσει τη δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής με βάση τις δυνατότητες που παρέχει τόσο η πάγια ρύθμιση, με μικρή προκαταβολή και πολλές δόσεις, όσο και οι διατάξεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους ευάλωτους, εφόσον ο πελάτης ενταχθεί σε αυτό.

Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 91ου Δημ. Σχολείου Αθηνών

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών που ανέδειξε το ζήτημα και προσπαθεί να βρεθεί μια λύση ώστε η οικογένεια να αποκτήσει εκ νέου ρεύμα, απαντά στην ΔΕΗ, τονίζοντας πως σημασία έχει να μην στεκόμαστε μόνο στους αριθμούς και τα χρέη αλλά να αντιλαμβανόμαστε τον άνθρωπο και τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα ελέω πανδημίας. Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι η κάτωθι:

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ για την μονογονεϊκή οικογένεια στο Παγκράτι που της έκοψε το ρεύμα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει να δηλώσει τα εξής:
1. Τα στοιχεία που παραθέτει η ΔΕΗ είναι απολύτως ακριβή.
2. Η ΔΕΗ απευθύνεται σε πελάτες που καταναλώνουν εμπορεύματα. Εμείς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκες.
3. Κατά συνέπεια, η ΔΕΗ, ως εταιρεία, μπορεί να οχυρώνεται πίσω από το δόγμα «το νόμιμο είναι και ηθικό». Εμείς πάλι όχι. Αντιλαμβανόμαστε ότι για την ομαλή λειτουργία μιας ιδιωτικής κερδοφόρας επιχείρησης οι κανόνες επιβάλλουν να εισπραχθεί το τίμημα με κάθε τρόπο, όμως διαφωνούμε με την αδυναμία να γίνει αντιληπτό από την επιχείρηση το άκαιρο και ανώφελο της υπόθεσης, αφού η οικογένεια στην παρούσα κατάσταση αδυνατεί, όπως αδυνατούσε εδώ και καιρό, να διαχειριστεί το χρέος και το μόνο που θα συντελεστεί είναι να μείνουν τρία ανήλικα παιδιά και η μητέρα τους σε ένα σκοτεινό και κρύο διαμέρισμα εν μέσω lockdown, υγειονομικής κρίσης και τηλεκπαίδευσης.

Είναι ντροπή να κόβεται το ρεύμα τέτοιες εποχές που δυστυχώς οι ήδη επιβαρυμένες με οικονομικά προβλήματα οικογένειες αντιμετωπίζουν τα δεινά του lockdown ενώ οι μαθητές όλων των βαθμίδων όπως είναι γνωστό σε όλους παρακολουθούν υποχρεωτικά τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως. Πρέπει να βρεθεί μια λύση και να μην λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά. Σαφώς και χρέη πρέπει να εισπραχθούν όμως η λύση της διακοπής ηλεκτροδότησης δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται.