Αποφασίσαμε να πούμε στο παιδί μας την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη αλλά το κάναμε με τρόπο που… λάτρεψε!

Έρχεται κάποτε η στιγμή, σε διαφορετικό χρόνο για το κάθε παιδί, που ξεκινά η έντονη αμφισβήτηση για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. Τα παιδιά κυριολεκτικά μας «στήνουν στον τοίχο» απαιτώντας να μάθουν την αλήθεια και εμείς -που ούτε τα ψέματα θέλουμε να συνεχίζουμε, μα ούτε και να τους γκρεμίσουμε το όνειρο που τόσα χρόνια χτίζαμε, βγαίνοντας μάλιστα και κορυφαίοι ψεύτες- τα χάνουμε εντελώς.

Οι ψυχολόγοι της ομάδας Green Space Learning and Development, συνιστούν έναν εξαιρετικό τρόπο να διατηρήσουμε τη μαγεία, χωρίς κανένα ίχνος εξαπάτησης. Το αποτέλεσμα είναι μια απεριόριστη ανακούφιση για όλους και η δυνατότητα να ευχαριστηθούμε τις γιορτές, καθιερώνοντας μια νέα, όμορφη οικογενειακή παράδοση:

«Αποφασίσατε να πείτε την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη, αλλά θέλετε να το κάνετε με τρόπο διασκεδαστικό;

Πείτε: Ο Άγιος Βασίλης είναι μια υπέροχη ιστορία που στους ανθρώπους αρέσει να προσποιούνται ότι είναι αληθινή –να την παίζουν, δηλαδή, στα ψέματα. Θέλεις να την ακούσεις;

Στη συνέχεια, μπορείτε να πείτε στο παιδί τα πάντα (για τον Βόρειο Πόλο, τα ξωτικά, τον Ρούντολφ, την καμινάδα, το γάλα με τα μπισκότα) και να αφήσετε εντελώς έξω, ότι ο αγαπημένος Άγιος φέρνει δώρα μόνο στα καλά παιδιά. Να είστε βέβαιοι, ότι το παιδί σας θα ενθουσιαστεί!

Τέλος, μπορείτε να του προτείνετε: Θέλεις να προσποιούμαστε αυτή την ιστορία και στο σπίτι μας;

Να ξέρετε, ότι όχι μόνο θέλει, αλλά θα είναι και τρομερά χαρούμενο που η μαμά και ο μπαμπάς θα συμμετέχουν μαζί του σε ένα τόσο διασκεδαστικό φανταστικό παιχνίδι!»