Εκπ. Δούκα: Οι Ουκρανοί μαθητές του Νηπιαγωγείου γιόρτασαν την εθνική τους επέτειο με μια όμορφη τελετή παρουσία της υφ. Μιχαηλίδου

Παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και εκπροσώπων της Ουκρανικής Πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 11 Μαΐου στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μια μικρή και συγκινητική γιορτή για την Ημέρα της Νίκης της Ουκρανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ι. Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος του Σχολείου, τόνισε ότι «τα Εκπαιδευτήρια Δούκα δε μπορούν να μένουν αμέτοχα σε μια τέτοια ανθρωπιστική κρίση και δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για τη φιλοξενία των μικρών Ουκρανών μαθητών. Ευχαρίστησε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και γονείς του Σχολείου που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και ειδικά, τα μικρά παιδιά που γέμισαν το Νηπιαγωγείο με χαμόγελα, αγάπη και θετική ενέργεια».

Η Υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι «η παιδική προστασία και φροντίδα δεν έχει ούτε εθνικότητα ούτε σύνορα. Συνεχάρη τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για την ευαισθησία που επέδειξαν, την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκαν αλλά και για το γεγονός ότι συνεχίζουν να αναλαμβάνουν δράσεις συμπερίληψης προσφέροντας, μέσα από συνέργειες, με αποτελεσματικότητα και καλή οργάνωση, εκπαίδευση και ομαλή σχολική καθημερινότητα στα παιδιά αυτά».

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πρεσβείας κ. Serhii Kravets ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Σχολείο, τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τους γονείς που αγκάλιασαν με τόση θέρμη τα παιδιά και τους προσφέρουν το τόσο σημαντικό αυτό αγαθό της εκπαίδευσης. Σε μια εποχή που η χώρα τους περνά δύσκολες ώρες, τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους αισθάνονται το Σχολείο σαν οικογένειά τους.

Όλα όσα έγιναν στην όμορφη γιορτή προς τιμήν των λιλιπούτειων μαθητών από την Ουκρανία

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τραγούδια, ποιήματα, παρέλαση και έκθεση ζωγραφικής, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες από την Ουκρανία, οι οποίοι από τις 4 Απριλίου, παρακολουθούν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο, προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Τη γιορτή παρακολούθησαν επίσης, γονείς και πολλοί εκπαιδευτικοί του Σχολείου, που διδάσκουν εθελοντικά τα παιδιά αυτά καθώς και το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα προσφέρουν προσχολική εκπαίδευση σε 18 παιδιά από την Ουκρανία, ηλικίας 4 έως 5 ετών, στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου. Στόχος είναι αφενός, να τα βοηθήσουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνική και σχολική ζωή και αφετέρου, να διευκολύνουν τους γονείς τους στην προσπάθειά τους να συντονιστούν και να οργανώσουν τη διαμονή τους στην Αθήνα, χωρίς να έχουν και την έννοια των μικρών παιδιών.

Σε αυτή τη σημαντική ανθρωπιστική ενέργεια που συνάδει με τις αρχές και αξίες του Σχολείου, βοηθούν οι εταιρείες PANOLYMPIA και KACAYAS που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των παιδιών, «APOSTO CATERING» που προσφέρει τα μεσημεριανά γεύματα, «ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ» που παρέχει το πρωινό και διάφορα αναλώσιμα υλικά και ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική που έχει αναλάβει την ασφάλιση των μικρών ουκρανών μαθητών.

Διαβάστε επίσης:

“Αντί για κουλουράκια, φτιάχνουμε κόλλυβα”: Η ανάρτηση Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας και η τιμωρία από το Θεό

Μαμά 3χρονης Κατερίνας: «Έχουμε την ίδια κάψα με τους γονείς του 7χρονου Μάριου – Τι γίνεται με τα παιδιά μας;»

Θάνατος 7χρονου Mάριου: Υποψίες για νόσο των λεγεωνάριων – Τα συμπτώματα της ασθένειας των κλιμαστικών