Έξαλλοι γονείς: Γιατί δεν επιστρέφουν όλα τα προνήπια στα σχολεία από την Δευτέρα 10 Μαΐου

Η επιστροφή στα θρανία και στη δια ζώσης διδασκαλία από την Δευτέρα 10 Μαΐου δεν είναι δεδομένη για όλους τους μαθητές καθώς από το πρωί στο Ιnfokids.gr έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών αρκετών γονιών προνηπίων που φοιτούν σε Δομές του Δ. Αθηναίων ότι τα παιδιά τους δεν θα πάνε στο σχολείο όπως τα υπόλοιπα συνομήλικα.

Οι γονείς αιφνιδιάστηκαν με την εν λόγω εξέλιξη καθώς αφενός καλούνται από τις εργασίες τους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους καθώς δεν συντρέχει λόγος να παραμένουν στο σπίτι αφού τα σχολεία ανοίγουν -με εξαίρεση τους βρεφονηπιακούς/ παιδικούς σταθμούς αφετέρου θεωρούν απαράδεκτο τα παιδιά τους να αποκλείονται αυθαίρετα από μια διαδικασία που είναι αποφασισμένη για όλα τα παιδιά αντίστοιχης ηλικίας.

Όπως καταγγέλει μητέρα στο Ιnfokids.grΠήγαμε στο φαρμακείο, πήραμε κανονικά το self test του παιδιού καθώς το δικαιούται για να επιστρέψει στο σχολείο από την Δευτέρα, όπως άλλωστε ορίζουν και οι οδηγίες που εκδόθηκαν, και σε τηλεφώνημά μας στο σχολείο ενημερωθήκαμε πως η Δομή του παιδιού μας δεν θα ανοίξει.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη δική μου οικογένεια αλλά και πολλούς άλλους γονείς στο Δήμο Αθηναίων.

Το ζήτημα ξεκινά από τη στιγμή που ο Δήμος εξαιρέθηκε και φέτος από την προσαρμογή στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Λόγω αυτής της κατάστασης, τα προνήπια με απόφαση του Δήμου συνέχισαν να φοιτούν ως προνήπια σε Παιδικούς Σταθμούς παρακολουθώντας όμως πρόγραμμα της ηλικίας τους. Γιατί τα παιδιά μας να μην επιστρέψουν στο σχολείο τους όπως και τα υπόλοιπα προνήπια; Γιατί δεν ανοίγουν μόνο τα τμήματα των προνηπίων που λειτουργούν στους Παιδικούς Σταθμούς; Γιατί να γίνονται διακρίσεις μεταξύ παιδιών ίδιας ηλικίας;

Ποιοι Δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα λόγω δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Το πρόβλημα με την επιστροφή των προνηπίων στα σχολεία δεν αφορά μόνο το Δήμο Αθηναίων αλλά και τους Δήμους Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης που απηλλάγησαν και τη φετινή χρονιά από την έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης καθώς δεν κατάφεραν μέχρι πέρυσι να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες αίθουσες ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα Νηπιαγωγεία και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των δημοτών. Η λύση που προκρίθηκε ήταν τα προνήπια να συνεχίσουν στον παιδικό σταθμό, παρακολουθώντας το πρόγραμμα προσχολικής αγωγής όμως τώρα που τα συνομήλικα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία, τα παιδιά αυτά “μένουν στον αέρα” καθώς καλούνται να συμβαδίσουν με το πρόγραμμα των μικρότερων παιδιών που μένουν σπίτι και δεν έχει προβλεφθεί η επιστροφή τους στη δια ζώσης διδασκαλία.

Μήπως πρέπει οι προαναφερόμενοι Δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την δίχρονη προσχολική αγωγή να κάνουν μια εξαίρεση και να επιστρέψουν τα προνήπια κανονικά στα σχολεία από την Δευτέρα όπως και τα υπόλοιπα προνήπια; Μήπως το Υπουργείο Εσωτερικών να επιληφθεί της κατάστασης;