Εξετάζεται το σενάριο για αναβολή των φετινών προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Η φετινή σχολική χρονιά συνεχίζει να αποτελεί μια από τις δυσκολότερες που έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

To Υπουργείο Παιδείας σε αγαστή συνεργασία με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις της πανδημίας και προσαρμόζει τα εκπαιδευτικά δεδομένα σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων με πρώτιστο μέλημα την υγεία των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η κατάσταση είναι ρευστά δυναμική και όπως τονίζουν στο Infokids.gr πηγές του Υπουργείου, μελετώνται όλα τα σενάρια και προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Προς αναβολή οι προαγωγικές εξετάσεις;

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται αφορά τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και ειδικότερα το ζήτημα των προαγωγικών τους εξετάσεων. Το Υπουργείο Παιδείας βλέποντας αφενός ότι οι μαθητές των Λυκείων στις κόκκινες περιοχές συνεχίζουν ακόμη την τηλεκπαίδευση που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου αφετέρου ότι το “ανοιξε – κλείσε” για τους μαθητές Γυμνασίου αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα που τους αποσυντονίζει από την εκπαιδευτική διαδικασία, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποφασίσει την αναβολή των φετινών προαγωγικών.

Να σημειωθεί εδώ ότι και πέρυσι εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν τον περασμένο Ιούνιο οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν μήνα σε συνεντεύξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σχετική ερώτηση που της υπέβαλε το Infokids.gr αναφορικά με το ζήτημα των φετινών προαγωγικών είχε απαντήσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις καθώς τα μαθήματα συνεχίζουν κανονικά με τηλεκπαίδευση. Το ζήτημα θα εξεταστεί αν και εφόσον παρουσιαστούν προβλήματα με την κάλυψη της ύλης και οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν εν ευθέτω βάσει της διαμορφωθείσας κατάστασης. Χαρακτηριστικά η υπουργός ανέφερε ότι “θα μελετήσουμε το θέμα όταν επιστρέψουμε στη δια ζώσης διαδικασία, σε συνεργασία με ΙΕΠ και θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους”.

Επειδή η κατάσταση έκτοτε δεν παρουσιάζει καμία αλλαγή φαίνεται ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται σε μια τέτοια λύση. Οι επίσημες ανακοινώσεις μιας τέτοιας απόφασης θα γίνουν όταν πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στους μαθητές και να συνεχίσουν να παρακολουθούν απερίσπαστοι την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.