Πήλιο: Κατήγγειλε στην Αστυνομία τον άντρα της γιατί την άφηνε και πήγαινε για πεζοπορία

Ακούγεται σαν ανέκδοτο, όμως όταν “έπεσαν” τα πρόστιμα, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα γέλασε κανείς!

Ο λόγος για μια γυναίκα στο Πήλιο, η οποία προχώρησε σε απανωτές αναφορές κατά του συζύγου της και ομάδας πεζοπόρων που τις Κυριακές έσπευδαν στα βουνά της Μακρινίτσας προκειμένου να ασκηθούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του taxydromos.gr, η εν λόγω σύζυγος δεν άντεχε τις κυριακάτικες ώρες της καραντίνας μόνη στο σπίτι, ενώ ανησυχούσε και για τον κίνδυνο του κορωνοϊού από τη συμμετοχή του άντρα της σε δράσεις στη φύση. Έτσι, κατήγγειλε τον ίδιο τον άντρα της στην Αστυνομία, λέγοντας ότι συμμετέχει σε οργανωμένη πεζοπορία στο Πήλιο.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας, σε γνώση του οποίου περιήλθαν οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες της συζύγου, κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι περίμεναν τους περιπατητές στο πάρκινγκ στη Μακρινίτσα, προκειμένου να τους επιβάλουν πρόστιμα για παράβαση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον COVID-19.

Εκείνος όμως που την πλήρωσε ακριβά ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Κώστας Παλάντζας, ο οποίος θεωρήθηκε διοργανωτής της πεζοπορίας και έτσι χρεώθηκε με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ!

Κάθε ένας από τους πεζοπόρους πλήρωσε από 300 ευρώ, αφού  θεωρήθηκαν ομάδα και κρίθηκε ότι παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο ίδιος ο κ. Παλάντζας είπε αργότερα, ότι «Κάθε Κυριακή διοργανώνουμε πεζοπορία, στην οποία κινούμαστε ατομικά και όχι ως ομάδα. Συμμετέχουν έως τρία άτομα με αρκετά μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον. Αλλωστε τα μονοπάτια είναι στενά και δεν μας επιτρέπεται ακόμη και να το επιδιώκαμε να έχουμε πιο μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλον. Είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε ανακοινώνουμε τις δράσεις μας. Δεν τις κάνουμε εν κρυπτώ». Ο ίδιος, μάλιστα, θα υποβάλει ένσταση για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε. «Μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τα διοικητικά του, ουδεμία αναγνώριση περίμενα ποτέ από την Πολιτεία. Αλλά το να συλλαμβανόμαστε κι από πάνω, με ξεπερνά», καταλήγει ο ίδιος.

Όσο για τον άτυχο σύζυγο, είμαστε σίγουροι ότι έπειτα από τέτοιο «χουνέρι», δύσκολα θα βρει παρέα για να το «ξανασκάσει» από την γυναίκα του!