Έκτακτη Είδηση: 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού – Το προφίλ των νέων ασθενών

Στα 45 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Το προφίλ των νέων ασθενών

Σε 14 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα 11 νέα κρούσματα είναι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν πάει στους Αγίους Τόπους μαζί με το γκρουπ του 66χρονου που είχε διαγνωστεί με τον ιό και οι  άλλοι τρεις ασθενείς, ανήκουν στον περίγυρο αυτών των 11 και κόλλησαν αφού ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Οι ασθενείς έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται στους θαλάμους της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ κλινικής οι οποίες έχουν μετατραπεί σε Μονάδες αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με Covid-19.

Οι δύο εκ των 13 είναι σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση καθώς έχουν εμφανίσει πνευμονία. Οι άλλοι 11 είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Διασωληνώθηκε ο 66χρονος

Διασωληνώθηκε ο 66χρονος από την Πάτρα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Αχαΐα για ακόμα 2 εβδομάδες

Παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Αχαΐα για ακόμα 2 εβδομάδες σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, το υπ. Υγείας μετά από σύσκεψη με λοιμωξιολόγους και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Ακύρωση εκδρομών

Ακυρώνονται όλες οι εκδρομές στο εξωτερικό για τους νομούς Ηλείας, Ζακύνθου, Αχαΐας

Παρατείνεται η αναστολή εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό

Παρατείνεται για δύο επιπλέον εβδομάδες το μέτρο της αναστολής όλων των οργανωμένων σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό ανακοίνωσαν πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας λόγω του κορονοϊού.

Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ η αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό

Οι οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό είχαν ανασταλεί προσωρινά από τις 28/02 έως και τις 13/3 και πήραν παράταση ακόμη 2 εβδομάδες ήτοι  έως και τις 27/3.

Αγώνες χωρίς φιλάθλους

Επίσης, όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών περιοχών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.