Ελάτε να βοηθήσουμε έμπρακτα τον μικρό Bill να επιστρέψει στο Αιγαίο!

Ο μικρός Bill φιλοξενείται από το Νοέμβριο στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, λαμβάνοντας 24ωρη παρακολούθηση με στόχο την επιτυχή του αποκατάσταση και τελικά την επανένταξή του στο Αιγαίο. Ο Bill βρέθηκε σε ηλικία τριών εβδομάδων περίπου, ορφανός, σε παραλία της Χαλκιδικής. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι είχε αναιμία εξαιτίας των πολλών ημερών που έμεινε χωρίς τροφή. Μετά την παραμονή του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και την πολύτιμη φροντίδα των φροντιστών της ΜΟm, η μικρή φώκια ανταποκρίνεται πλέον πολύ θετικά και σύντομα θα είναι έτοιμη να επιστρέψει στο αγαπημένο της Αιγαίο.

Ο Bill βρίσκεται ακόμη στο κέντρο αποκατάστασης και χρειάζεται πολλή προσοχή, καθώς επίσης και άφθονο καλό φαγητό. Σε λίγες ημέρες ο Bill και η ομάδα του θα πρέπει να μεταφερθούν σε επιλεγμένο σημείο για την απελευθέρωσή του. Έτσι, για να διασφαλιστεί ότι η επανένταξή του θα γίνει με επιτυχία, είναι απαραίτητη η παρακολούθησή του για τις επόμενες μερικές εβδομάδες με ετικέτα αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (η οποία απομακρύνεται αυτόματα), που θα καταγράφει τις κινήσεις και τα ίχνη του για να διαπιστωθεί ότι (όπως και πέντε προκάτοχοί του) μπορεί να διαχειριστεί μόνος του επιτυχώς την επανένταξή του. Στόχος είναι ο Bill να επιστρέψει στο Αιγαίο στις 3 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνεται ότι η μεσογειακή φώκια είναι από τα πλέον απειλούμενα με εξαφάνιση θαλάσσια θηλαστικά της Ευρώπης.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή Καμπάνια Ζωολογικών Πάρκων, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την προστασία της Άγριας Ζωής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου. Σκοπός της καμπάνιας #MyFamilyMyZoo είναι να ενημερώσει για τους τρόπους που μπορεί κανείς να βοηθήσει στη διατήρηση των θαλάσσιων θηλαστικών. Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για την επιστροφή του μικρού Bill στη θάλασσα του Αιγαίου!

Δείτε εδώ(ο σύνδεσμος δεν είναι πλέον διαθέσιμος) πώς μπορείτε να προσφέρετε στην πράξη. Ακόμα και η πιο μικρή συνεισφορά είναι πολύτιμη!