Ελεύθεροι οι γονείς του 18 μηνών βρέφους που κατάπιε ναρκωτικό χάπι – Τι υποστήριξαν στην απολογία τους

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά, μετά την απολογία τους, οι γονείς του 18μηνου μωρού, το οποίο μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο Λαμίας σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς είχε καταπιεί ναρκωτικό χάπι.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, με ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, ο 23χρονος πατέρας του μωρού θα έχει επιπλέον την υποχρέωση να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα στο ΑΤ Στυλίδας, ενώ του απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Όσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών, αφαιρείται προσωρινά από τους γονείς μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις και να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται ότι  από προχθές το βράδυ, τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του μωρού, ηλικίας 3,5 και 2,5 ετών, βρίσκονται για εξετάσεις στην Αθήνα με την υποστήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού». Θα παραμείνουν εκεί μέχρι να γίνουν όλες οι εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια θα δοθεί οριστική απόφαση.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, οι γονείς αρνούνται ότι έδωσαν οι ίδιοι το ναρκωτικό χάπι στο παιδί τους. «Δεν έδωσα εγώ τα χάπια στο μωρό…», είπε ο 23χρονος πατέρας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, πριν πάει στην εισαγγελέα.

Τι λέει ο πατέρας

Όταν έγινε το κακό η 17χρονη μητέρα έλειπε από το σπίτι. Ο πατέρας ισχυρίστηκε πως είχε τα χάπια στο σπίτι γιατί είναι σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Το παιδί, όπως ισχυρίστηκε, βρήκε ένα από τα χάπια και το έβαλε στο στόμα του… «Άφησα τα χάπια στο κομοδίνο. Το παιδί χωρίς να το καταλάβω πήρε ένα από αυτά και το έβαλε στο στόμα του. Όταν κατάλαβα τι είχε κάνει προσπάθησα να του πάρω το χάπι πριν το καταπιεί, είπε στις αρχές ο 23χρομος, με τους συγγενείς του να υποστηρίζουν ότι ήταν ατύχημα…

Τι δήλωσε η μητέρα

Όταν η 17χρονη μητέρα επέστρεψε χθες το πρωί στο σπίτι διαπίστωσε ότι το παιδί ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ευτυχώς έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο…«Όταν επέστρεψα στο σπίτι το παιδί δεν ήταν καλά. Το πήρα και αμέσως πήγαμε στο νοσοκομείο», είπε η μητέρα στις αρχές .

Η συνήγορος των γονεών, Κλεονίκη Μπαλτά, είπε στο lamiareport.gr πως το ίδιο υποστήριξαν και ενώπιον της εισαγγελέως. Η 17χρονη μητέρα δεν ήταν στο σπίτι, καθώς ήταν στη δουλειά.     Σύμφωνα με τον 23χρονο, τα συγκεκριμένα χάπια της ουσίας «Βουλμπεγκάλ» υπάρχουν στο σπίτι του γιατί προσπαθεί να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως το μπουκαλάκι το έριξε από το ράφι ο μεγάλος γιος, ενώ εκείνος προσπάθησε να το μαζέψει. Βρήκε ένα χάπι που είχε πέσει έξω και άλλο ένα υποστήριξε πως πρόλαβε και το πήρε το μωρό.

Όπως αναφέρει το lamiareport, ο ίδιος είπε πως προσπάθησε να το βγάλει από το στόμα του, αλλά η όποια ποσότητα πρόλαβε να λιώσει έκανε το κακό. Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν πήγε και εκείνος στο νοσοκομείο με τη 17χρονη, είπε πως έπρεπε να μείνει με τα άλλα δύο παιδιά στο σπίτι.

Βελτιώθηκε η υγεία του μωρού

Ευτυχώς πάντως σε ό,τι αφορά στην υγεία του μικρού παιδιού, το οποίο μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λαμίας σε ημικωματώδη κατάσταση και στη συνέχεια στο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”, τα νέα είναι καλά. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα του Νοσοκομείου και για τα τρία μικρά παιδιά, και τότε θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την επιμέλεια