Θύματα απάτης μαθητές σε εκδρομή στο εξωτερικό: Η σωτήρια επέμβαση του Υπουργείου Παιδείας

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση με μαθητές και καθηγητές του 59ου Λυκείου Αθηνών οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης από το Σάββατο, αφού το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο συνεργάζονταν τους εξαπάτησε!

Το χρονικό της υπόθεσης

32 μαθητές και 3 καθηγητές αναχώρησαν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου για το Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης και επρόκειτο να επιστρέψουν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Το τουριστικό γραφείο Travel con με έδρα την Αθήνα, που ανέλαβε την εκδρομή του σχολείου και προπληρώθηκε για την πραγματοποίησή της, προφασίστηκε ασθένεια ενός μαθητή και ακύρωσε όλα τα εισιτήρια των μαθητών και των καθηγητών.

«Είμαστε στο λόμπι, το πρακτορείο μας άλλαξε 3 φορές το πρόγραμμα», είπε στον ΑΝΤ1 και την Μαρία Θεμελή, μαθητής της  Γ’ Λυκείου.

Το τελευταίο τηλεφώνημα με τον υπεύθυνο του πρακτορείου έγινε το Σάββατο (23/02), η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν οι μαθητές λόγω της κακοκαιρίας που σάρωνε τη χώρα.

«Κατεβαίνουμε και μαθαίνουμε ότι οι καθηγητές είχαν να μιλήσουν 3 μέρες με το πρακτορείο… Το ξενοδοχείο απλήρωτο» είπε στον ΑΝΤ1 μαθήτρια, ενώ συμμαθητής της ανέφερε ότι «και οι κωδικοί από τα αεροπορικά ήταν ψεύτικοι…»

Οι γονείς των παιδιών, μάλιστα, πήγαν στην Λ. Συγγρού στα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου για να πάρουν απαντήσεις και να βρουν λύση. Ο χώρος, όμως, ήταν σκοτεινός και κλειδωμένος.

Κάθε παιδί είχε πληρώσει 400 ευρώ για να πάρει μέρος στην συγκεκριμένη εκδρομή.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσα από την ΕΡΤ, στην οποία απευθύνθηκαν οι γονείς των μαθητών και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της, το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε τα έξοδα επιστροφής τους στην Αθήνα.

Το Υπουργείο Παιδείας αντέδρασε αμέσως καλύπτοντας την διαμονή των παιδιών στη Φρανκφούρτη και τα αεροπορικά τους εισιτήρια για να επιστρέψουν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης (26 Φεβρουαρίου).

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Με μέριμνα και δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα επιστρέψουν αεροπορικώς αύριο στην Αθήνα οι 32 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών.

Η αποστολή είχε μεταβεί για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel con με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για την δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου. Το Υπουργείο ανέλαβε να πληρώσει τη διαμονή και την επιστροφή τους ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο.