Εμμανουέλα Μόσχου: Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες 2020 αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της

Σε μία χρονιά που ο μέσος όρος των βαθμολογιών στις Πανελλήνιες κινήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, το να καταφέρει ένας υποψήφιος να “χτυπήσει” βαθμολογίες άνω του 18 και του 19 μοιάζει να αποτελεί πραγματικό άθλο -είναι, όμως, όντως έτσι;

Για την Εμμανουέλα Μόσχου τα πράγματα φαίνεται πως ήταν πολύ απλούστερα. Η 18χρονη από τον Αλμυρό Μαγνησίας στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της σήμερα, χάρη στα 19.585 μόρια που συγκέντρωσε στις Πανελληνίες 2020 καθιστώντας την “πρώτη των πρώτων” σε όλη την Ελλάδα.

Όπως η ίδια είπε, μιλώντας στο almyros.gr, δεν χρειάστηκε καμία χρονιά να κάνει ιδιαίτερα ή φροντιστήρια: “Έκανα ποιοτικό διάβασμα. Δεν έδωσα έμφαση στον χρόνο διαβάσματος, αλλά στο να μελετήσω αυτά που έπρεπε. Έτσι, η διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων δεν μου φάνηκε δύσκολη. Θεωρώ ότι το ποιοτικό διάβασμα με βοήθησε πολύ. Φοβηθήκαμε λίγο με την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την καραντίνα, αλλά τελικά τάχθηκε υπέρ μας, τόσο διότι ήταν ευκαιρία για ξεκούραση, όσο και για να διαβάσουμε καλύτερα. Μας βοήθησε, επίσης, η μείωση της ύλης. Ήξερα ότι είχα γράψει καλά, αλλά δεν περίμενα τόσο ψηλά. Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμένα και την οικογένειά μου και σίγουρα νιώθω υπερήφανη. Ανταμείφθηκαν όλοι οι κόποι μου.”

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στα φροντιστήρια, η κοπέλα είπε: “Πράγματι, δεν έκανα καθόλου φροντιστήρια σε κανένα μάθημα, σε καμία χρονιά. Είχα βοήθεια από την οικογένειά μου και ιδιαίτερα σε ορισμένα μαθήματα από τη μεγαλύτερη αδερφή μου, η οποία είναι φοιτήτρια. Το διάβασμά μου θα έλεγα πως ήταν ποιοτικό και όχι ποσοτικό.”

Πού να θέλει, άραγε, να σπουδάσει ένα παιδί με τέτοιους βαθμούς; Η απάντηση της Εμμανουέλας θα σας εκπλήξει: Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στον Βόλο! Και αργότερα ονειρεύεται να ασχοληθεί με την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων και τις εξαγωγές.

Διπλή χαρά για την οικογένεια!

Δεν είναι, όμως, μόνο η Εμμανουέλα που έδωσε χαρά στην οικογένεια, χάρη στους κορυφαίους βαθμούς της. Και ο μεγαλύτερος αδερφός της Νίκος έδωσε φέτος ξανά Πανελλήνιες συγκεντρώνοντας και εκείνος πολύ καλή βαθμολογία, με 17.595 μόρια.

Ο 25χρονος, ο οποίος πήρε πέρσι πτυχίο από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στον Βόλο, έδωσε ξανά φέτος Πανελλήνιες και με τα μόρια που έπιασε θέλει να ολοκληρώσει και μία δεύτερη σχολή, στο Οικονομικό Βόλου.

Έτσι, η οικογένεια Μόσχου έχει πλέον και τα τρία της παιδιά φοιτητές!

Μπράβο στα παιδιά και μπράβο και στους γονείς!