Ένα θρεπτικό κεκάκι για να το πάρουν τα παιδιά και στο σχολείο
Τι να δώσω στα παιδιά στο σχολείο μαζί τους; Όταν έχετε εξαντλήσει όλες τις επιλογές είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε εύκολα muffins με κολοκύθα και χωρίς ζάχαρη.
Υλικά
- 175 ml ελαιόλαδο
- 150 ml. μέλι
- 3 αβγά
- 200 γρ. πολτοποιημένη ή τριμμένη κολοκύθ
- 100 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
- ξύσμα πορτοκαλιού από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 2 κ.γλυκού κοφτά κανέλα
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/3 κ.γλυκού σόδα μαγειρική (απαραίτητη αφού έχουμε βάλει μέλι στη συνταγή μας)
- 1 κ.γλυκού baking powder
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα ή στους 1800C χωρίς αέρα, με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Τοποθετούμε λαδόκολλες ή απλά λαδώνουμε 12 θήκες για muffins.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το μέλι και τα αβγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ με το σύρμα ή με το χέρι.
- Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα ή τον πουρέ κολοκύθας, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το αλεύρι και τη σόδα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι σταθερά και όταν τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι εκέινο να βγαίνει καθαρό.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!
Πηγή: nutrischool