Ένας δάσκαλος πολύ… ροκ: Το πρωί διευθυντής δημοτικού σχολείου, το βράδυ κιθαρίστας

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας εκπαιδευτικός, ένας οικονομολόγος, ένας γεωπόνος, ένας επιχειρηματίας της εστίασης και ένας τεχνικός στα ΜΜΕ ;

Η αγάπη για τη μουσική και η τρέλα που κουβαλά ο καθένας τους ξεχωριστά, κρύβονται πίσω από την 24χρονη πορεία των «182 σελίδων»!

Το πρωί διευθυντής, το βράδυ κιθαρίστας

Εκπαιδευτικός εδώ και 30 χρόνια, διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Παλλήνης τα τελευταία τρία, ο Κώστας Σιμωτάς μιλάει στο infokids.gr.

« Είμαι διευθυντής στο 1ο δημοτικό σχολείο Παλλήνης από το 2018 και παράλληλα διδάσκω. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, όπως βεβαίως και την ενασχόλησή μου με τη μουσική. Όμως, η μία δραστηριότητα είναι διακριτή από την άλλη. Το πρωί λειτουργώ ως επαγγελματίας και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όταν πιάνω την ηλεκτρική κιθάρα στα χέρια μεταμορφώνομαι, θα έλεγα πως είναι η ψυχοθεραπεία μου! Έχω φίλους – γονείς μαθητών που έρχονται σε συναυλίες , αλλά και παλιούς μαθητές μου, που είναι πλέον 20 χρονών και έχουμε γίνει φίλοι»!

Η ιστορία των «182 σελίδων»

«Είμαστε παιδικοί φίλοι, από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής, της λεγόμενης «ροκομάνας» ! Πριν από πολλά πολλά χρόνια άρχισε να γράφεται ένα βιβλίο.
Κάποιος -που ήξερε από τα μυστικά που κρύβονται στο φως – είπε ότι το βιβλίο αυτό θα έχει μόνο 182 Σελίδες. Τόσες είναι αρκετές είπε, δε χρειάζονται περισσότερες.
Κάθε μια από αυτές θα γράφει για την αγάπη και το θάνατο, για τη φιλία και τις σχέσεις των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Για την έξαψη της ταχύτητας και την αδρεναλίνη του έρωτα. Για τις χαμένες ψυχές των ανθρώπων που ζουν στην καρδιά της πόλης και για τις επαναστάσεις που δεν ήρθαν. Κάθε μια σελίδα θα γράφει για όλα αυτά που για εμάς σημαίνει το Rock n Roll», υπογραμμίζει ο Κ.Σιμωτάς.

Τα πρώτα δημόσια μουσικά βήματα των «182 ΣΕΛΙΔΩΝ», οδήγησαν στο δισκογραφικό τους ντεμπούτο το 1996, με την συμμετοχή τους στη μουσική συλλογή «10 ΝΟΤΕΣ Νο 2» του περιοδικού «ΠΟΠ και ΡΟΚ».

«Στα μέσα της δεκαετίας του 90 συναντηθήκαμε και δημιουργήσαμε για πρώτη φορά το συγκρότημα. Λέγαμε με τον έτερο κιθαρίστα Σταύρο Σαντοριναίο, ότι θέλαμε να γράψουμε ένα μυθιστόρημα 182 σελίδων . Είναι μία κοινή ιστορία. Όταν η ομάδα πάει καλά, η δύναμη της ομάδας υπερβαίνει τον αριθμό των μελών της και βγαίνει κάτι μαγικό ! Είναι η καλλιτεχνική δημιουργία, η ένταση και η αδρεναλίνη που μας κάνουν να γράφουμε κοινή ιστορία.»

Με ανώτατες σπουδές και μεταπτυχιακά

Είναι έξι και όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές.

«Ο Μιχάλης Τζωρτζής ο τραγουδιστής μας είναι οικονομολόγος- τεχνικός σύμβουλος σε υπουργείο. Παίζει και φλάουτο και έχει μεγάλη εμπειρία ως καθηγητής στο Εθνικό ωδείο. Ο κιθαρίστας Σταύρος Σαντοριναίος είναι οικονομολόγος και επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Ο ντράμερ μας, ο Νίκος Φάρκονας είναι γλύπτης και παλιός ντράμερ του Σάκη Ρούβα . Στο μπάσο και την ερμηνεία είναι ο γεωπόνος μας Γιώργος Αντωνόπουλος και στην οπτική υποστήριξη ο Νίκος Χατζηευαγγέλου Μάναλης που εργάζεται ως τεχνικός σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι διαφορετικοί, με τις διαφωνίες μας αλλά ενωμένοι σα γροθιά, μία δυνατή ομάδα»!

Δίνουν το «παρών» σε μεγάλα events

«Παίζουμε ροκ με ελληνικό στίχο επιστρωμένο σε ανθρώπινες σχέσεις και διασκευές σε hard rock. Κάνουμε εμφανίσεις -ερασιτεχνικά πάντα- σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία! Θυμάμαι όταν παίξαμε μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο στην Πλατεία Συντάγματος στο Millennium Show την Πρωτοχρονιά του 2000, στο Πρώτο Rock Festival στην Κορινθία το 2009, καθώς και στην Πανευρωπαϊκή συνάντηση της Harley Davidson στην Πάτρα το 2010. Είναι μία μοναδική εμπειρία!

Φέτος λόγω των μέτρων για τον κορονοϊο αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες εμφανίσεις μας. Ελπίζω η κανονικότηα να επανέλθει όσο το δυνατό γρηγορότερα στην κανονικότητα και αυτό βεβαίως αφορά και τα σχολεία μας»!