Ένας παιδότοπος στην Αττική βρήκε την ιδανική λύση για τη φύλαξη των παιδιών μετά το σχολείο

Τι γίνεται όταν τελειώνει το ολοήμερο; Ποιος παραλαμβάνει καθημερινά τα παιδιά και πού περνούν το υπόλοιπο της ημέρας τους, μέχρι να τελειώσει από τη δουλειά η μαμά και ο μπαμπάς; Ο «κλήρος» πέφτει συνήθως, στους παππούδες και τις γιαγιάδες.

Για να αποφευχθεί λοιπόν αυτό, εν μέσω πανδημίας, η επιχειρηματίας Μαρία Κιορόγλου, ιδιοκτήτρια παιδότοπου στη Λεωφόρο Σπατών, σκέφτηκε να παρέχει φύλαξη σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών, καθημερινά, αμέσως μετά το σχολείο.

«Η ιδέα της φύλαξης γεννήθηκε μέσα από την αγάπη που έχουμε για τα παιδιά, πόσο μάλλον σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε και εμείς, αλλά και τα ίδια. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι είναι ένας ασφαλείς τρόπος, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, τα παιδιά να μπορέσουν να μην χάσουν το παιχνίδι, τη χαρά, την διασκέδαση και κυρίως την κοινωνικοποιήσή τους, μιας και αυτό είναι απαραίτητο για τη διαμόρφωση του χαρακτήρας τους. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να «προστατεύσουμε» τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες των παιδιών που είναι περισσότερο ευάλωτοι στην μετάδοση του κορονοϊού», εξηγεί η Μαρία Κιορόγλου.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ!

«Λειτουργούμε καθημερινά από τις 16:00 μμ έως τις 21:00 μμ. Από την ώρα δηλαδή που τελειώνει το ολοήμερο, υποδεχόμαστε τους λιλιπούτειους φίλους μας και περνάμε όμορφα, μέχρι να τελειώσουν από την εργασία τους οι γονείς. Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την πρωτοβουλία. Τα παιδιά περνούν ποιοτικό χρόνο, κάνοντας δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία τους», υπογραμμίζει η επιχειρηματίας.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία γι’αυτό και τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής. Οι συνθήκες είναι οι ίδιες με τα προηγούμεννα χρόνια λειτουργίας μας με τη μόνη διαφορά ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι ειδικά διαμορφωμένη με τις απαραίτητες αποστάσεις και οι αίθουσές μας, φιλοξενούν τον επιτρεπόμενο αριθμό παιδιών. Ο χώρος μας έχει πλέον διαμορφωθεί κατάλληλα γι αυτό. Η καθαριότητα τόσο του χώρου όσο και των παιχνιδιών μας, είναι σχολαστική.

Έχουμε έμπειρους παιδαγωγούς που είναι πάντα ενημερωμένοι με νέους τρόπους επικοινωνίας, διασκέδασης και διαπαιδαγώγησης έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να έρθουν «κοντά» ακόμη και από απόσταση! Τα νέα δεδομένα και οι αλλάγες που έφερε η επέλαση του κορονοϊού στην καθημερινότητά μας, απαιτεί αναπόφευκτη προσαρμογή και πιστή εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής! Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας στο facebook: Παιδότοπος Maryland»