Εντυπωσιακά γιορτινά χτενίσματα

Λίγες μόνο ημέρες έμειναν μέχρι τη βραδιά του ρεβεγιόν και ακόμα πολλές από εσάς δεν έχετε σκεφτεί ούτε τι θα φορέσετε ούτε πως θα δείχνετε στα χριστουγεννιάτικα πάρτι που είστε καλεσμένες.

Τα μαλλιά, όπως πάντα, παίζουν βασικό ρόλο στην εμφάνιση γι΄αυτό φροντίστε να δείχνετε περιποιημένες. Ακόμα και εάν τα οικονομικά σας ή η έλλειψη χρόνου δεν σας επιτρέπουν να πάτε σε ένα κομμωτήριο θυμηθείτε ότι πάντα υπάρχει λύση! Κλέψτε τις εντυπώσεις φτιάχνοντας μόνες σας, γρήγορα και εύκολα ένα σινιόν ή ένα διπλό κότσο.

Γαλλικός κότσος


Είναι ένα σχετικά εύκολο χτένισμα που θα σας δώσει ένα αέρα αριστοκρατικό. Είναι ιδανικός για μακριά μαλλιά ή μεσαίου μήκους.

Πώς θα το πετύχετε
Απλώστε αφρό για όγκο. Με μια χτένα διαχωρίστε το πάνω μέρος των μαλλιών μέχρι τα αυτιά και τραβήξτε τα προς τα πίσω, πιάνοντας τα στην κορυφή. Πειστρέψτε τα μια φορά και στερεώστε τα με φουρκέτες.

Μαζέψτε τα υπόλοιπα μαλλιά στον αυχένα και περιστρέψτε τα προς τα μέσα μέχρι να τα αισθάνεστε αρκετά σφιχτά. Στη συνέχεια κρύψτε τις άκρες μέσα στον κότσο με φουρκέτες και τσιμπιδάκια και τέλος ψεκάστε με ένα σπρέι για δυνατό κράτημα.

Σινιόν στο πλάι

Αυτό το χτένισμα είναι αρκετά κομψό και ταιριάζει σε γυναίκες με μεσαίου μήκους προς μακριά μαλλιά.

Πώς θα το πετύχετε
Ξεκινήστε απλώνοντας λίγη κρέμα για λάμψη στα μαλλιά. Κάντε μια χωρίστρα στο πλάι και πιάστε μια χαμηλή αλογοουρά στην ίδια πλευρά με τη χωρίστρα. Στη συνέχεια περιστρέψτε την αλογοουρά ώστε να γίνει σφιχτή και περάστε τις άκρες στο λαστιχάκι. Στερεώστε με φουρκέτες. Έαν έχετε φράντζα ή τούφες που δεν πιάνονται τραβήξτε στο πλάι και ψεκάστε με ένα δυνατό σπρέι.

Ρομαντικός κότσος

Μπορείτε να φτιάξετε ένα διπλό κότσο πολύ εύκολα. Είναι κατάλληλος για μεσαίου μήκους προς μακριά μαλλιά.

Πώς θα το πετύχετε
Αρχικά απλώστε στα μαλλιά σας λίγο serum για λείανση. Χωρίστε τα μαλλιά σε δύο μέρη και πιάστε τα σε δύο αλογοουρές. Περιστρέψτε την πάνω αρκετές φορές, στη συνέχεια τεντώστε και περάστε τη στο λαστιχάκι της κάτω αλογοουράς. Καλό θα ήταν να τη στερεώσετε με φουρκέτες. Κάντε το ίδιο με την κάτω αλογοουρά, στερεώνοντας την στην πάνω. Βάλτε φουρκέτες όπου χρειάζεται για να είναι σταθερός αλλά και ομοιόμορφος ο κότσος.

Μπούκλες ή ίσια

Κλασικά αλλά πάντα όμορφα. Έαν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με μακριά πλούσια μαλλιά ένα καλό ίσιωμα με ένα serum λείανσης θα σας χαρίσει ένα πολύ όμορφο και κομψό χτένισμα. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξε ελαφρές παιχνιδιάρικες μπούκλες με ρόλει ή το ειδικό ψαλίδι και να ψεκάσετε με σπρέι κρατήματος. Και τα δύο είναι πάντα στη μόδα και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες.