Εντυπωσιακή εικόνα: Φάλαινα φυσητήρας εμφανίστηκε στο Αιγαίο

Εντυπωσιακή εικόνα: Φάλαινα φυσητήρας εμφανίστηκε στο Αιγαίο

Μία φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε στα νερά του βορειοανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «Αρχιπέλαγος».

Συγκεκριμένα το κήτος εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Χίο, την Ικαρία και τη Σάμο, πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που ξεπερνά τα 1.100 μέτρα σε βάθος.

Όπως αναφέρει το «Αρχιπέλαγος», πρόκειται για ένα από τα τέσσερα είδη θαλάσσιων θηλαστικών που μελετά αυτές τις ημέρες σε αυτή τη μοναδική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο φυσητήρας (Physeter macrocephalus) είναι το μεγαλύτερο οδοντοκήτος σε όλο τον πλανήτη με μήκος 8-12 μέτρα τα θηλυκά και 16-18 μέτρα τα αρσενικά και βάρος 24 και 57 τόνους αντίστοιχα.

Έχει διάρκεια ζωής περίπου τα 70 έτη. Ο πληθυσμός τους στη Μεσόγειο είναι μικρότερος από 2,500 ενήλικα άτομα, ενώ η παρουσία τους αναφέρεται στις ελληνικές θάλασσες από την αρχαιότητα, με τις εντυπωσιακές για την εποχή καταγραφές του Αριστοτέλη.

Διαβάστε επίσης:

«Προσηλύτισαν τις κόρες μου από το δημοτικό, δεν θέλουν σχέσεις μαζί μου»: Μητέρα ξεσπά για τους «εξορκιστές» της Θεσσαλονίκης

Πανελλαδικές 2022: Το πρόγραμμα για τις επαναληπτικές εξετάσεις σε ΓΕΛ και Ειδικών Μαθημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Και μια ευχάριστη είδηση: Εξιτήριο για τον 4χρονο Κωνσταντίνο που νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία