Αρχική InfoTeens Υγεία ΕΟΠΥΥ: Μέχρι πότε μπορούν οι ασφαλισμένοι να αποζημιώνονται απ' ευθείας για γυαλιά οράσεως

ΕΟΠΥΥ: Μέχρι πότε μπορούν οι ασφαλισμένοι να αποζημιώνονται απ' ευθείας για γυαλιά οράσεως

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την απευθείας διεκδίκηση μετρητών από τον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως στις 30 Ιουνίου, ο Οργανισμός αποφάσισε την παράταση του προσωρινού μέτρου μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου 2019.

Η παράταση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για τη δαπάνη που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για τα γυαλιά οράσεως για ένα τρίμηνο, αποφασίστηκε με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εισπράττουν απρόσκοπτα τα χρήματα που δικαιούνται από τον Οργανισμό.

Ετσι, όσοι ασφαλισμένοι έχουν ήδη, ή θα αγοράσουν με δική τους δαπάνη γυαλιά οράσεως, μπορούν στη συνέχεια, με την προσκόμιση της απόδειξης και της σχετικής συνταγής από τον γιατρό τους να εισπράξουν από τον ΕΟΠΥΥ τα 100 ευρώ, που χορηγεί ο Οργανισμός.

Η παράταση στις πληρωμές έγινε μετά από σχετική εισήγηση της Πανελλήνιας Ενωσης Οπτικών και Οπτομετρών προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με το αίτημα να δοθεί παράταση έως τις 31/12/2019 για να υπάρξει το περιθώριο "η επόμενη κυβέρνηση να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί το θέμα της αποζημίωσης των καταστημάτων οπτικών".

Να σημειωθεί ότι ο τρόπος αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως με διεκδίκηση μετρητών από τον ΕΟΠΥΥ, ήταν μια προσωρινή λύση ανάγκης, καθώς η οπτικοί και οπτομέτρες αρνήθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης να συνάψουν συμβάσεις, ώστε να αποζημιώνονται για τη δαπάνη των γυαλιών με voucher


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.