Μικρά παιδιά – Μεγάλο έργο: Το Infokids.gr βρέθηκε στα 3α YouSmile Awards και σας μεταφέρει

Από τα τόσα και τόσα που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να διατηρείται πάντα το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη των παιδιών, υπάρχει ένα «project» που ξεχωρίζει.

Ο λόγος για το YouSmile, το οποίο αξίζει να γνωρίσετε ιδιαίτερα όσοι γονείς από εσάς έχετε παιδιά στην εφηβεία γιατί πραγματικά, αν καταφέρετε να τα “μυήσετε” σε αυτό, θα προσθέσετε ένα ακόμα ουσιαστικό νόημα στη ζωή τους.

Τι είναι το YouSmile

Είναι η εθελοντική δράση του Χαμόγελο του Παιδιού για μαθητές. Μια μεγάλη ομάδα μαθητών, δηλαδή, ηλικίας από 12 ετών και άνω, που έχουν ως αποστολή να προσφέρουν με κάθε πιθανό τρόπο σε συνομηλίκους τους. Οι νεαροί εθελοντές του YouSmile, λοιπόν, κινητοποιούνται και ευαισθητοποιούν για τα δικαιώματα των παιδιών, το bullying, την ασφάλεια στο Internet, τον εθισμό στα social media, τις φυγές εφήβων, την κακοποίηση των παιδιών, την προώθηση της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056.

Το εξαιρετικά αυτά παιδιά κάνουν, όμως, και κάτι ακόμα: Ανακαλύπτουν άλλα εξαιρετικά παιδιά από όλη την Ελλάδα, τα οποία με τις πράξεις και τις δράσεις τους έχουν κάποιον θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία –και στη ζωή παιδιών- και τα βραβεύουν γι’αυτό!

Τα 3rd YouSmile Awards

Στα 3α YouSmile Awards από το Το Χαμογελο του Παιδιου.

Gepostet von Infokids am Donnerstag, 27. Juni 2019

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η τρίτη κατά σειρά βράβευση από τους εθελοντές του YouSmile. Τα παιδιά απευθύνθηκαν σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά, ώστε να συγκεντρώσουν συμμετοχές από σχολεία. Τελικά οι συμμετοχές έφτασαν τις 9.578 (!) από 145 σχολεία και έπειτα από ψηφοφορία αναδείχθηκαν οι 9 παρακάτω νικητές –ο κάθε ένας εκ των οποίων αξίζει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπράβο!

Στην κατηγορία «Ενήλικας που εμπνέει παιδιά» βραβεύτηκε ο Δημήτρης Αντωνίου

Ο κ. Αντωνίου προτάθηκε από τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, αφού τους βοήθησε να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FLL τον Μάρτιο του 2018 και να κερδίσουν το Α’ βραβείο στις «Ηθικές Αξίες».

Το βραβείο απένειμαν οι YouSmilers.

Στην κατηγορία «Αθλητισμός» βραβεύτηκε ο 15χρονος Γιώργος Μιχαηλίδης

Το παλικάρι είναι αθλητής ελληνορωμαϊκής πάλης στα 57 κιλά και κέρδισε Αργυρό Μετάλλιο στο Διεθνές τουρνουά στο Zagreb.

To βραβείο απένειμε η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Στην κατηγορία «Τεχνολογία-Επιστήμη»  βραβεύτηκε η Α’ Τάξη Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Οι 12 μαθητές-μαθήτριες κατασκεύασαν ένα καινοτόμο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης, το οποίο διαθέτει αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας που εντοπίζουν εμπόδια και δίνουν ηχητικές και αισθητηριακές οδηγίες στο άτομο που το κρατάει.

Το βραβείο απένειμε ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού «Διαβάζω για τους Άλλους» κ. Θοδωρής Τσάτσος.

Στην κατηγορία «Περιβάλλον» βραβεύτηκαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος Ημαθίας

Τα παιδιά ξεχύθηκαν στο χωριό και το καθάρισαν όσο δεν έχουν κάνει ποτέ οι ενήλικες!

Το βραβείο απένειμε η παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου.

Στην κατηγορία «Υπεράσπιση Δικαιωμάτων» βραβεύτηκαν ο 14χρονος Θανάσης Στοΐλης και ο 13χρονος Αρήφ Σαλήογλου

Τα παιδιά όλη την χρονιά που πέρασε βοηθούσαν συμμαθητές τους με κινητικά προβλήματα, καθώς –«κακώς» όπως είπε και ο κ. Κουτσόπουλος- δεν υπάρχει η αντίστοιχη βοήθεια από τα σχολεία τους.

Το βραβείο απένειμε ο σεφ κ. Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Στην κατηγορία «Τέχνη-Πολιτισμός» βραβεύτηκε το ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Τα παιδιά δημιούργησαν μια εκπληκτική ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ζωγραφι… ζω», η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία αφίσας.

Το βραβείο απένειμε η απολαυστική comedian Χρύσα Κατσαρίνη.

Στην κατηγορία «Σχολείο που βοηθά παιδιά» βραβεύτηκαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής

Τα παιδιά βοηθούν καθημερινά συμμαθητές τους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Το βραβείο απένειμε ο γιατρός και ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Το σημαντικό βραβείο «Παιδί που βοηθά Παιδιά» έλαβε ο 14χρονος Βασίλης Ανδρουτσόπουλος

Το παλικάρι έσωσε τη γιαγιά και την αδερφή του από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και μαζί με τους φίλους του βοήθησε στην κατάσβεση της φωτιάς και στο να σωθούν συμπολίτες μας.

Το βραβείο του απένειμε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Δείτε εδώ την υπέροχη εκδήλωση:

Το Livemedia στηρίζει για ακόμη μία φορά το Χαμόγελο του Παιδιού μεταδίδοντας ζωντανά τα 3rd YouSmile Awards.Τα YouSmile Awards αποτελούν την κορύφωση της δράσης του YouSmile, της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που βασική αποστολή έχει την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών.Απευθυνθήκαμε σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν όλες τις συμμετοχές από τα σχολεία όπου οι μαθητές (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο) πραγματοποίησαν κάποια δράση που είχε θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.Οι συμμετοχές φέτος έφτασαν τις 9.578 από 145 σχολεία! Η ανάδειξη των 9 βραβευθέντων έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile!Τα βραβεία θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος!Οι κατηγορίες των βραβείων YouSmile:- ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ: απονομή από τον Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Κώστα Γιαννόπουλο- ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ: απονομή από τον Γιατρό, Ευρωβουλευτή, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο- ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: απονομή από την Comedian, Youtuber, κ. Χρύσα Κατσαρίνη- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: απονομή από τον Σεφ, κ. Λεωνίδα Κουτσόπουλο- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: απονομή από την παρουσιάστρια, κ. Μαντώ Γαστεράτου- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: απονομή από τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού «Διαβάζω για τους Άλλους», κ. Θοδωρή Τσάτσο- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: απονομή από την τραγουδίστρια, κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου- ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΠΑΙΔΙΑ: Μαθητές-εθελοντές του YouSmile!

Gepostet von Livemedia.gr am Donnerstag, 27. Juni 2019

Το σημαντικό μήνυμα της εκδήλωσης

Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει τόσο στους βραβευθέντες για το σπουδαίο κοινωνικό τους έργο, αλλά και τη σεμνότητα με την οποία αποδέχθηκαν τα βραβεία τους, καθώς και στους εθελοντές του YouSmile που αναγνώρισαν την τεράστια προσφορά τους.

Αν υπάρχει, όμως, ένα μήνυμα που αξίζει να κρατήσουμε, γονείς και παιδιά, από την τόσο συγκινητική εκδήλωση είναι αυτό του εξαιρετικού παρουσιαστή και υποστηρικτή του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Δημήτρη Ουγγαρέζου, το οποίο μετέφερε αποκλειστικά στην κάμερα του Infokids.gr: