Επείγουσα έκκληση για αίμα για νεογέννητο – Όσοι μπορούμε ας βοηθήσουμε

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η επείγουσα έκκληση για αίμα για ένα νεογέννητο μωράκι που δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή στην Μονάδα Εντατικής Νεογνών στο Μαιευτήριο Λητώ. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το νεογέννητο χρήζει συχνών μεταγγίσεων, ενώ κατά την διάρκεια του πρόωρου τοκετού το ένα από τα δίδυμα νεογέννητα δεν τα κατάφερε.

Τα στοιχεία του νεογέννητου είναι:

Παρανίδης Νικόλαος

Όνομα μητρός: Σκούρα Κατερίνα

Όνομα πατρός: Όλεγκ Παρανίδης

Το αποστέλλουν στην μονάδα εντατικής νεογνών στο Λητώ.

Μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο έχει μονάδα αιμοδοσίας και να πείτε τα στοιχεία του παιδιού.

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη! Αν δεν μπορείτε εσείς, πείτε το σε κάποιον φίλο σας αιμοδότη.

Αυτές είναι οι  προϋποθέσεις για να δώσετε αίμα:

  • Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών.  Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και μετά από εντολή γιατρού δίνουν αίμα άτομα 17 ετών ή πάνω από 65 ετών.
  • Ζυγίζεις πάνω από 50kg.  Με βάρος μικρότερο των 50kg, είναι συνήθως επικίνδυνο να γίνεις αιμοδότης.
  • Είσαι υγιής . Αν είσαι άρρωστος/η ή παίρνεις φάρμακα, μπορεί το αίμα σου να έχει αρνητικές συνέπειες στον άνθρωπο που θα το πάρει.  Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα σε μια εθελοντική αιμοδοσία εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο γιατρό που υπάρχει σε κάθε αιμοδοσία, με σκοπό να σου λύσει όλες τις απορίες σχετικά με τη λήψη φαρμάκων, με την ύπαρξη ασθενειών ή με οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις σχετικά με την αιμοδοσία.
  • Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή  piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες θεωρούνται δραστηριότητες υψηλού κινδύνου και σε αποκλείουν από μια αιμοδοσία. Επίσης, αν κάνεις κάποιο επάγγελμα υψηλού κινδύνου ή κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός, δεν μπορείς να συμμετέχεις σε εθελοντική αιμοδοσία για τη δική σου ασφάλεια.

Αυτό είναι το κείμενο της έκκλησης