Επιλέγοντας το κατάλληλο «μεγάλο» σχολείο για το παιδί μας

Παρατηρώντας, εμείς οι γονείς, τα παιδιά του νηπίου και του προνηπίου να παρακολουθούν τα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης τους τελευταίους μήνες, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μας έχουν εντυπωσιάσει με την ωριμότητα, την εξαιρετική αντίληψη και τις γνώσεις τους! Ακόμα περισσότερο, όμως, μας έχουν συνεπάρει με την υπομονή τους. Με την καρτερικότητα με την οποία αδημονούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους και την εξαιρετική συνεργατικότητα που επιδεικνύουν στις επιταγές των μέτρων κατά της πανδημίας.

Μεγαλώνουμε σπουδαία παιδιά. Και οι δύσκολες συνθήκες του τελευταίου έτους μας έπεισαν πως σε αυτά τα παιδιά, αξίζει ένα σπουδαίο μέλλον. Τους αξίζουν εμπειρίες που θα ανοίξουν στο μυαλό και την ψυχή τους φωτεινά παράθυρα. Τους αξίζουν γνώσεις και ικανότητες που να συμβαδίζουν με τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Τους αξίζει ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους και τις πολύτιμες αξίες της ζωής –ένα σχολείο δημιουργικό, ευχάριστο, χρήσιμο και αποτελεσματικό.

Ειδικά στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, της πιο αδικημένης αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και του lockdown, αφού η αποχή τους από το σχολείο υπήρξε δραματική, αξίζει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο Δημοτικό!

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με ιστορία που ξεπερνά τα 100 χρόνια, δεσμεύονται γι’αυτό. Φροντίζουν, λοιπόν, να μαθαίνουν τα παιδιά μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, αποκτώντας έτσι ικανότητες 21ου αιώνα μέσα από καινοτόμες δράσεις σε όλα τα γνωστικά πεδία.

Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να ενεργούν και να επιτυγχάνουν προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους με τη βοήθεια του Μέντορά τους, ενός εκπαιδευτικού που αναπτύσσει σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί. Μαθαίνουν πώς να συμβιώνουν και να συνεργάζονται αρμονικά σε ομάδες χάρη στις διαθεματικές εργασίες, ενώ χάρη στο πρόγραμμα «Στάση Ζωής» οι μαθητές καλλιεργούν αξίες όπως οικολογική συνείδηση, εθελοντισμός, κοινωνική προσφορά και σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τελικά, συνδυάζοντας άρτιες καινοτόμες διδακτικές μεθοδολογίες στα κύρια μαθήματα και μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που δίνουν έμφαση στις τέχνες, στις ξένες γλώσσες (με ενισχυμένα Αγγλικά και δεύτερη ξένη γλώσσα) και στη φυσική αγωγή, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα διαμορφώνουν σταδιακά μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και προχωρούν με αυτοπεποίθηση στην επόμενη βαθμίδα, το Γυμνάσιο.

Πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – Διασκεδαστικές απογευματινές δραστηριότητες

Το διδακτικό πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Δημοτικό, πέρα από τις βασικές ώρες μαθημάτων όπως ορίζονται από το υπ. Παιδείας, διανθίζεται με επιπλέον μαθήματα που στόχο έχουν να παρακινήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για γνώση. Έτσι η Λογοτεχνία ενισχύει το μάθημα της Γλώσσας, με επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων, επισκέψεις στη βιβλιοθήκη, ομιλίες συγγραφέων κ.λ.π., κάτι που ισχύει και στο μάθημα Αγγλικών. Υπάρχει μάθημα Digital Skills που μαθαίνει στα παιδιά την συγγραφή κώδικα και τις βασικές έννοιες ρομποτικής, καθώς και Μεθοδολογία Μελέτης που στόχο έχει να μάθει στα παιδιά πώς να… μαθαίνουν, δηλαδή να κατανοούν κείμενα, να οργανώνουν τον χρόνο τους, να επιλύουν προβλήματα κ.ο.κ.

Για τους μικρούς μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού στο βασικό πρόγραμμα εντάσσεται και η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, ώστε επιστρέφοντας στο σπίτι να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους για το σχολείο.

Πέρα από τα μαθήματα, στην Α’ Δημοτικού συγκεκριμένα λαμβάνει χώρα η δράση «Πάμε Μαζί», κατά την οποία κάθε μικρός μαθητής αποκτά έναν φίλο ή μια φίλη από την Ε’ Δημοτικού που βοηθά, ώστε το «πρωτάκι» να προσαρμοστεί πιο εύκολα στους ρυθμούς του σχολείου, υποστηρίζοντάς του στην καθημερινότητά του. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και την αυτοπεποίθηση των μαθητών, έχει διάρκεια δύο ετών.

Η Φυσική Αγωγή παίζει σημαντικό ρόλο στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ενώ δίνεται έμφαση στο Πρόγραμμα «Εν Σώματι» στο Δημοτικό, το οποίο εστιάζει στην ευεξία και τη σωστή διατροφή. Τα παιδιά στο σχολείο διδάσκονται Μπάσκετ, Χάντμπολ, Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ, Κλασικό Αθλητισμό, Ρυθμική και Ενόργανη Γυμναστική, Παραδοσιακούς χορούς και Κολύμβηση, ενώ στις μεγαλύτερες τάξεις πραγματοποιούνται και πρωταθλήματα.

Όσο για τις απογευματινές δραστηριότητες, από τη λήξη του βασικού προγράμματος μέχρι και τις 16:00, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από μία σειρά απογευματινών δραστηριοτήτων, όπως: Αθλήματα, μουσική-εκμάθηση μουσικού οργάνου, μοντέρνο τραγούδι, coding & robotics κ.α.

Εξάλλου, οι μαθητές μας, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό, θα γνωρίσουν 12 διαφορετικούς ομίλους. Με τον τρόπο αυτό, εντοπίζουν και ενισχύουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, αποκτώντας δημιουργικές εμπειρίες.

Αναφορικά με τη σίτιση των παιδιών τις μεσημεριανές ώρες, υπάρχει η δυνατότητα να τρώνε στο εστιατόριο του σχολείου ή να φέρνουν το φαγητό τους από το σπίτι.

Τέλος, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση του σχολείου με τους γονείς, με τους οποίους υπάρχει διαρκής επικοινωνία με κάθε μέσο. Η Ψυχολόγος του Δημοτικού και η Ειδική Παιδαγωγός είναι πάντα εκεί για να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς και να συμβουλεύουν τους γονείς, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Μεσογείων 151, Μαρούσι

Τηλ. 210 6186000