Η Κλέλια Ρένεση για την επιλόχειο κατάθλιψη: «Πήγα να πεθάνω»

Επιλόχειος κατάθλιψη Κλέλια Ρένεση

Και ο ασυνήθιστος τρόπος που κατάφερε να ξεπεράσει την επιλόχειο κατάθλιψη. 

Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μια ψυχολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από βαθιά αίσθηση λύπης, απομόνωσης και απότομης απώλειας ενδιαφέροντος για τη ζωή μετά τη γέννα. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες συναισθηματικές αντιφάσεις, εκτινάσσεται σε ένα επίπεδο όπου η θλίψη και η απογοήτευση κυριαρχούν, κάνοντας την καθημερινή ζωή πολύ δύσκολη. Η Κλέλια Ρένεση μίλησε για τη μάχη που έδωσε με την επιλόχειο κατάθλιψη μετά την εγκυμοσύνη της, στην εκπομπή «Μαμά-δες», όπου βρέθηκε καλεσμένη το απόγευμα της Κυριακής 19/11.

Επιλόχειος κατάθλιψη: Όσα αποκάλυψε η Κλέλια Ρένεση: 

«Ο πατέρας μου ζούσε μακριά, όπως και ακόμα ζει, στην Ζάκυνθο οπότε δεν μπορούσε να είναι κοντά μου. Ήταν κιόλας διευθυντής κλινικής με τρομερές υποχρεώσεις. Η μητέρα μου, εκείνη την περίοδο, είχε ένα πρόβλημα υγείας σε σχέση με τους σπονδύλους της και δεν μπορούσε πρακτικά να με βοηθήσει πολύ. Εγώ είχα και επιλόχειο κατάθλιψη οπότε όλο αυτό μου την… ανακάτεψε την σαλάτα», είπε αρχικά η Κλέλια Ρένεση.

Και συνέχισε: «Είχα επιλόχειο κατάθλιψη ορμονικά ξεκάθαρα, η οποία δεν πήγαζε καθόλου από το μυαλό. 40 ημερών, γεια σας! Ξύπνησα και λέω «τι έγινε;». Δεν το διαχειρίστηκα καθόλου ψύχραιμα. Καταλάβαινα ότι είναι κάτι έξω από μένα Δεν πήγαζε από κάποια δική μου απελπισία όλο αυτό, δεν ήταν κάποια λογική σκέψη που με κατρακύλαγε σε αυτό το μονοπάτι. Ήταν κάτι ξένο. Ήταν σαν να μου είχαν βάλει μια ουσία μέσα μου που το σώμα μου ανταποκρινόταν με αυτή την κατήφεια και το καταλάβαινα».

«Η γυναικολόγος μου μού έλεγε να πάρω χάπια και της απαντούσα: «Μισό, όταν θα δω ότι πραγματικά κατρακυλάμε σε άβυσσο θα το κάνω». Επειδή όμως θήλαζα, κρατούσα τα μπόσικα. Δεν ήταν θέμα μυαλού και αυτή είναι η επικινδυνότητα! Πάμε λίγο να το ελέγξουμε και λέμε “έλα ρε τώρα, δεν θα μασήσω”. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι ορμονικό, είναι χημεία», πρόσθεσε η Κλέλια Ρένεση.

«Μέσα στην ατυχία μου ήμουν πολύ τυχερή. Είμαι πολύ αλλεργική στις σφήκες και με τσίμπησε μια τέτοια σφήκα, έπαθα αλλεργικό σοκ και πήγα στο νοσοκομείο. Ανδρεναλίνες, fenistil, ρουζ, το ένα, το άλλο… Πήγα να πεθάνω δηλαδή, έγινα τόση! Έτσι όμως μου έφυγε η επιλόχειος, εξαφανίστηκε κατευθείαν, μάλλον από το σοκ», συμπλήρωσε, επίσης, η Κλέλια Ρένεση.

Διαβάστε επίσης: 

Παθαίνουν οι άνδρες επιλόχειο κατάθλιψη;

Μαίρη Συνατσάκη για επιλόχειο κατάθλιψη: «Mε βοηθούσε να κλαίω. Με έπιανε όσο η μέρα άλλαζε κι ερχόταν η νύχτα»