Χαμόγελο του Παιδιού: Παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ταινία μικρού μήκους για το bullying

Χαμόγελο του Παιδιού ταινία bullying

Η ταινία με τίτλο «Οι σκέψεις της Νεφέλης» έχει σκοπό να δώσει «φωνή» στα παιδιά που δέχονται bullying.

Σε μία αίθουσα γεμάτη από παιδιά και ενήλικες παρουσιάστηκε η ταινία μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης» η οποία εξιστορεί την ιστορία μιας έφηβης, που βιώνει τον σχολικό εκφοβισμό, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην ταινία μικρού μήκους η Νεφέλη παρουσιάζεται ως μια 16χρονη η οποία μένει στην Αθήνα και είναι μαθήτρια Λυκείου. Στην αρχή η ιδία φαίνεται πως είναι καλά, ωστόσο μέρα με την μέρα η Νεφέλη ξεκινάει να παρουσιάζει ξαφνικούς πόνους, με την καθημερινότητα της να γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς οι συμμαθητές της αρχίζουν να την προπηλακίζουν.

Συναισθήματα όπως ο φόβος, ο πόνος και το άγχος αρχίζουν να κατακλύζουν την Νεφέλη για μεγάλο χρονικό διάστημα όμως όλα αλλάζουν όταν η ίδια η 16χρονη αποφασίζει να μιλήσει.

Έτσι με το διαχρονικό μήνυμα «Μίλα τώρα» αλλά και την προβολή της ταινίας μικρούς μήκους το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει σκοπό να αναγνωρίσουμε όλοι αυτά τα άσχημα συναισθήματα, αλλά και να αυξήσουμε την εν συναίσθηση μας και τη στήριξη που πρέπει να παρέχουμε στα παιδιά που βιώνουν τον εκφοβισμό.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος τόνισε ότι «Υπάρχουν δύο παιδιά και παίζουν ένα παιχνίδι άσχημο και υπάρχει και ένα τρίτο το οποίο παρατηρεί. Σήμερα αυτή η σπουδαία ταινία βγήκε από ερασιτέχνες και από ανθρώπους που καταλαβαίνουν και το νιώθουν, το επιστημονικό προσωπικό. Πραγματικά, συγκλονίζουν τα παιδιά και το βλέπουμε αυτό όταν τελειώνει πως θα αισθανθεί όλη αυτήν τη διαδικασία, γιατί βλέπουν ένα παιδί πώς υποφέρει και τί τραβάει από αυτό το φρικτό φαινόμενο του bullying και της βίας».

Επιπρόσθετα, μετά το τέλος της προβολής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα αλλά και να συνομιλήσουν στους ψυχολόγους του οργανισμού σχετικά με την ταινία, το bullying και την παροχή βοήθειας.

Το παρόν έδωσε, μεταξύ άλλων, στην προβολή της ταινίας μικρού μήκους η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία από την πλευρά της είπε ότι «Δεν διδάσκονται τα συναισθήματα. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, σαν τη σημερινή, να παίρνετε δύναμη για να μπορείτε να διαλέγετε με ποιους και με ποιον τρόπο να πετυχαίνετε τη ζωή σας».

Πηγή: grtimes.gr/

Χαμόγελο του Παιδιού: Παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ταινία μικρού μήκους για το bullying

Διαβάστε επίσης σήμερα:

Η Κλέλια Ρένεση για την επιλόχειο κατάθλιψη: «Πήγα να πεθάνω»

Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα το λάβουν – Όλα τα ποσά

340 εκ. παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από πολλαπλές ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών – Τι σημαίνει αυτό για την υγεία τους