«Έρημη Χώρα». Η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX στην κυριολεξία μάς καθήλωσε. Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, μπήκαμε στην πλατφόρμα και γοητευτήκαμε από τη μίνι σειρά σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με το εξαιρετικό καστ και την ενδιαφέρουσα πλοκή μυστηρίου.
Η σειρά προσεγγίζει με διεισδυτική ματιά και ευαισθησία την περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού μετά το βίαιο θάνατο των γονιών του και το μεγάλο ζήτημα του “δίκαιου” εγκλήματος, ενώ τώρα επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο της, που μετρά 8 ακόμα επεισόδια. Αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμα τα 4 πρώτα.

Το infokids.gr συνάντησε τη μικρή πρωταγωνίστρια, τη 13χρονη Άννα Μαρία Μαρινάκη, που υποδύεται την Εύα Καραϊσκου, και μίλησε μαζί της για την εμπειρία της συμμετοχής της στην παραγωγή αλλά και το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνδυάσει τις καλλιτεχνικές απαιτήσεις μιας τέτοια σειράς με το σχολείο και τις υποχρεώσεις της.
– Αννα Μαρία, δεύτερη σεζόν για την Έρημη Χώρα, τη σειρά που αγαπήσαμε πέρσι κι εσύ είσαι εδώ, πρωταγωνίστρια ομιλούσα πια. Πώς αισθάνεσαι;
Αισθάνομαι τέλεια, πολύ τυχερή, πάρα πολύ ευγνώμων και ανυπομονώ κι εγώ μαζί σας να δω τι θα γίνει στο δεύτερο κύκλο.
-Ο ρόλος της Εύας, ιδίως την πρώτη περίοδο, ήταν δύσκολος και βαρύς. Πώς αντεπεξήλθες σε αυτόν, σε βάρυνε ψυχολογικά;
Ωραία ερώτηση. Να πω την αλήθεια δεν με επηρέασε ιδιαίτερα στην προσωπική μου ζωή, γιατί έχω μάθει ότι σε αυτή τη δουλειά πρέπει να μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις από τους ρόλους. Να μην τους κουβαλάς μαζί σου, στο σπίτι σου, αλλά και γενικά καθώς έπειτα δεν μπορείς να παίξεις τους επόμενους ρόλους. Από την άλλη, όμως, ο ρόλος αυτός με οδήγησε να σκεφτώ πολύ διάφορα θέματα, να δω ως Άννα Μαρία πώς θα αντιδρούσα εγώ στη θέση της. Επομένως, όλο αυτό ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα.

-Στη δεύτερη σεζόν, η εμπειρία που είχες αποκομίσει σε βοήθησε να είσαι πιο άνετη απέναντι στο ρόλο σου;
Καθώς απελευθερώνεται περισσότερο η Εύα στο δεύτερο κύκλο, αισθάνομαι κι εγώ πιο άνετη σιγά σιγά με τους αθρώπους της, με αυτούς που πρέπει, έχει ελαφρύνει λίγο το κλίμα τώρα και θα το εισπράξετε κι εσείς.
-Μοιάζεις με την Εύα; Πού συναντήθηκες μαζί της;
Συναντιέμαι με την Εύα στο εξής. Στο ότι κι αυτή όπως κι εγώ κρατάει πολλά πράγματα μέσα της, όχι στο σημείο που το κάνει η Εύα, αλλά κι εγώ έχω νιώσει τα διλήμματα που νιώθει, έχω αισθανθεί κάποιες φορές ότι δεν με χωρά ο τόπος, επειδή με προβληματίζουν διάφορα.

-Σε όλη αυτή την πορεία ποιοι ήταν το στήριγμά σου; Ποιοι ήταν πιο κοντά σου;
Η μαμά μου φυσικά. Ήταν πάντα εκεί. Αυτή με πήγαινε, με έφερνε, με ρώταγε αν είμαι εντάξει με τα λόγια μου, αν αισθάνομαι καλά… Αυτή ήταν όλα…
-Οι συμμαθητές σου και οι φίλοι πώς το εξέλαβαν όλο αυτό; Σου φέρονται διαφορετικά;
Με τα παιδιά γνωριζόμαστε από παλιά, οπότε η στάση τους, ευτυχώς, δεν άλλαξε. Με στηρίζουν σίγουρα και χαίρονται για μένα.

-Σχολείο και γυρίσματα. Πώς μπόρεσες να τα εξισορροπήσεις;
Τα περισσότερα γυρίσματα για την Έρημη Χώρα έγιναν το καλοκαίρι. Οπότε αυτό ήταν πολύ βοηθητικό για μένα. Κάποια που έμειναν για το φθινόπωρο, με έχουν δυσκολέψει ως προς το ότι αναγκαστικά χάνω κάποιες μέρες από τα μαθήματα και μετά πρέπει να διαβάσω περισσότερο για να αναπληρώσω. Το θετικό είναι ότι τα καταφέρνω.

-Αννα Μαρία, τι σχεδιάζεις για το μέλλον;
Σίγουρα θέλω να γίνω ηθοποιός, αλλά και θα σπουδάσω οπωσδήποτε. Θέλω να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
