Έρχεται η σειρά των συγγενών για κατάθεση – Οι υποψίες της ιατροδικαστού – Τα αίτια θανάτου της Ίριδας φέρνουν εξελίξεις

Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακρίτριας από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να αποσαφηνιστεί η “εικόνα” για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας και του τρόπου που επήλθε ο θάνατος της 9χρονης.

Oι καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Μαρτυρίες από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα Νοσοκομεία – το Καραμανδάνειο της Πάτρας το Ωνάσειο και το Παίδων της Αθήνας- στα οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, καταθέτουν ενώπιων της 18ης Ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, για να διακριβωθούν οι συνθήκες νοσηλείας της.

Καταθέτει ο γιατρός που είχε επαναφέρει στη ζωή την Τζωρτζίνα

Σήμερα (13/04), καταθέτει ο αναισθησιολόγος που επανέφερε στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα, μετά από 55′, με την 9χρονη λόγω έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλο, υπέστη παραπληγία. Όπως είχε αναφέρει ο γιατρός, με γνώση για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου, έκλαιγε από συγκίνηση όταν επανέφερε τη Τζωρτζίνα με ΚΑΡΠΑ.

Έρχεται η σειρά της οικογένειας

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες κρίνονται ουσιώδεις θα κληθούν να καταθέσουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος και επιλεκτικά πρόσωπα από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας, που ενδεχομένως γνωρίζουν καταστάσεις και ενδεικτικά θα μπορούσαν να εισφέρουν στην ανάκριση που είναι σε εξέλιξη .

Ξεκινούν από το μηδέν οι έρευνες για το θάνατο Μαλένας & Ίριδας

Από την Εισαγγελία, εκδόθηκε παραγγελία για αναψηλάφηση των ιατρικών φακέλων και των ιατροδικαστικών εκθέσεων που έχουν συνταχθεί. Από πληροφορίες, αναμένεται μέχρι το τέλος Απριλίου – το αργότερα αρχές Μαΐου- εκτιμάται ότι θα έχει προκύψει μια σαφής αποτύπωση στα γεγονότα τα περιστατικά και θα υπάρχει γνώση στα αίτια θανάτων της Μαλένας και την Ίριδας.

Ιατροδικαστής Γρ. Λέων: "Είναι δεδομένο πως ο ασφυκτικός θάνατος της Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια"

Κάτι ύποπτο συμβαίνει

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα, η οποία είχε αναλάβει την υπόθεση θανάτου της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η κατάθεσή της θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκλειδώσει τον τρόπο που το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021 έφυγε από τη ζωή το 6,5 μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη. Όλα γίνονται υπό άκρα μυστικότητα και συνεπώς ουδείς υποθετικά επιτρέπεται να προκαταλάβει το περιεχόμενο της κατάθεσής της στις εισαγγελικές αρχές.

Τα ευρήματα από το θάνατο της Ίριδας θα φέρουν εξελίξεις

Ωστόσο, πηγές από ιατροδικαστικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι η κατάθεση της κ. Τσιόλα δεν αποκλείεται να συμβάλει στην άσκηση μιας ακόμη ποινικής δίωξης, αυτή τη φορά για τον θάνατο της Ιριδας.

Η ιατροδικαστής της Πάτρας είναι εκείνη η οποία στο πόρισμά της για το βρέφος -όπου συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου (αγενεσία φλεβόκομβου)- σημειώνει ως αίτιο θανάτου και το «πνευμονικό οίδημα». Σημειώθηκε, δηλαδή, διπλή αιτία θανάτου, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. «Είμαι έτοιμη να καταθέσω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και να διευκρινίσω οτιδήποτε μου ζητηθεί» δήλωσε η κ. Τσιόλα.

Οι υποψίες της ιατροδικαστού μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με το MEGA, μετά τον χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τρεις θανάτους των παιδιών στην ίδια οικογένεια, και έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

«Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πήγα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ζήτησα να γίνει προκαταρκτική εξέταση με θέμα την συνδυαστική μελέτη για τα τρία κορίτσια της οικογένειας προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια των τριών θανάτων. Προς τιμήν της η εισαγγελία το έπραξε άμεσα» αναφέρει η κ. Τσιόλα.

Διαβάστε επίσης:

«Ο θάνατος του παιδιού ήταν το μέσο για να μην φύγει ο άντρας της”: Δήλωση “βόμβα” για την Ρούλα

«Τα παιδιά μου με ακούνε και ξέρουν τι μάνα είχαν»: Η Ρούλα “σπάει” τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές

Οι δεινόσαυροι ζωντανεύουν στο Kidom και υπόσχονται στιγμές περιπέτειας και εξερεύνησης

Αττική: Κλείνει οριστικά το ορφανοτροφείο/κολαστήριο – Εφιαλτικές στιγμές σεξουαλικής κακοποίησης για 5 παιδάκια