Εσείς πόσο καλά φροντίζετε τα μάτια των παιδιών σας; Τι πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε την καλή τους όραση

AdvertisementΟι πιο πολλοί από εμάς ανησυχούμε για το βάρος, το στρες και τη φυσική μας κατάσταση περισσότερο από όσο ανησυχούμε για την υγεία των ματιών μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 8,000 ενήλικες από 11 χώρες, ο μέσος άνθρωπος περνά πάνω από 6 ώρες ημερησίως μπροστά σε μία οθόνη, αλλά μόλις το 42% εξ’ αυτών χρησιμοποιεί τον κατάλληλο φωτισμό για τα μάτια του. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν φροντίζει αρκετά την υγεία της όρασής του.

Ευτυχώς, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο με την υγεία των ματιών των παιδιών μας. Όπως αποκαλύφθηκε στην έρευνα της Signify – παγκοσμίου ηγέτη στο φωτισμό – μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες των γονιών είναι η όραση των παιδιών τους. Η παγκόσμια αύξηση της μυωπίας στα παιδιά και η καθημερινή ενασχόληση των παιδιών με οθόνες κάτω από χαμηλό ή ανεπαρκή φωτισμό, εντείνουν την ανησυχία των γονιών για την όραση των παιδιών τους και καθιστούν τον ποιοτικό φωτισμό προτεραιότητά τους.

Ο ποιοτικός φωτισμός συμβάλλει στην καλή απόδοση στο σχολείο

Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των γονέων παγκοσμίως αναγνωρίζουν, μάλιστα, τον ποιοτικό φωτισμό ως ζωτικής σημασίας στη βελτίωση της απόδοσης στο σχολείο και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό (79%) ανησυχούν ότι η κακή ποιότητα φωτισμού μπορεί να επιδεινώσει την όραση των παιδιών τους. Ως αποτέλεσμα τα τρία τέταρτα των γονέων θα χρησιμοποιούσαν ποιοτικό φωτισμό, όπως είναι οι λαμπτήρες Philips LED, εάν γνώριζαν ότι θα είχε θετικό αποτέλεσμα στη μελέτη των παιδιών τους. Το ίδιο ποσοστό συμφωνεί ότι θα σκεφτόταν να αγοράσει λαμπτήρα εάν θα βελτίωνε την απόδοση των παιδιών τους στο σχολείο – κάτι που προέκυψε ειδικά από την Ινδονησία (83%), Ισπανία (79%) και Τουρκία (78%).

Η έρευνα, που έγινε σε Κίνα, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδονησία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και ΗΠΑ, βρήκε επίσης ότι οι γονείς λαμβάνουν μέτρα ώστε να μειώσουν το χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά σε οθόνες.

Σχεδόν τρία τέταρτα (71%) των γονέων παγκοσμίως πιστεύει ότι η μείωση του χρόνου παραμονής μπροστά από μια οθόνη  μπορεί να αποτρέψει τη μυωπία, μια διαπίστωση που έγινε ειδικά στις χώρες της Ασίας (Ινδονησία 91%, Ταϊλάνδη 83 % and Κίνα 83%). Αυτό υποστηρίζεται επίσης από μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία έδειξε ότι η υπερβολική εργασία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυωπίας ενώ το να περνάμε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να βοηθήσει.

Η σχολική επίδοση και τα επίπεδα άγχους των παιδιών αποτελούν τη δεύτερη πηγή ανησυχίας για τους γονείς, μετά την όραση, οι οποίοι  ψάχνουν πρακτικές λύσεις για να τα αντιμετωπίσουν.

«Καθώς τα παιδιά ξοδεύουν ολοένα και περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες και διαβάζοντας, είναι σημαντικό να το κάνουν σε ένα περιβάλλον που είναι ξεκούραστο για τα μάτια τους», λέει η Rowena Lee, Leader του LED Business Group, Signify. «Στη Signify, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του ποιοτικού φωτισμού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την άνεση των ματιών, γι’ αυτό και αναπτύξαμε το πρότυπο Philips EyeComfort. Δοκιμάζουμε όλα τα LED Philips EyeComfort για να διασφαλίσουμε ότι θα περάσουν τα υψηλά μας πρότυπα».

Τα αποτελέσματα της έρευνας σε γράφημα

Το πρότυπο Philips EyeComfort φροντίζει για την υγεία των ματιών 

Οι επιστήμονες της Signify ανέπτυξαν για πρώτη φορά το πρότυπο Philips EyeComfort, το οποίο δεσμεύεται να παράγει LED φωτισμό χωρίς ορατό τρεμόπαιγμα. Εκτός από το τρεμόπαιγμα, το πρότυπο μετράει και άλλους δείκτες που επηρεάζουν την άνεση των ματιών όπως η αντανάκλαση, το στροβοσκοπικό αποτέλεσμα, η φωτοβιολογική ασφάλεια, ο συντονισμός και η απόδοση χρωμάτων. Τα LED Philips EyeComfort ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι τηρούν τα προδιαγεγραμμένα πρότυπα ενώ παράλληλα παρέχουν ενεργειακή απόδοση με μέσο όρο ζωής πάνω από 10 χρόνια. Όλα τα προϊόντα LED Philips EyeComfort σηματοδοτούνται από το εμπορικό σήμα EyeComfort.

Οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν άνετο και ξεκούραστο φωτισμό με τα προϊόντα Philips LED.

Δείτε ενδεικτικά μερικά προϊόντα

Philips LED A60 bulb – ο πιο δημοφιλής λαμπτήρας της σειράς

Philips LED GU10 spot – το πιο δημοφιλές σποτ της σειράς

Philips LED A60 clear filament bulb – με ορατό νήμα είναι σχεδιασμένοι για να δείχνουν όμορφοι αναμμένοι αλλά και σβηστοί

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα www.philips.com/eyecomfort