Έτσι έσωσαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρέφος δυο μηνών – Το βίντεο της ΕΛΑΣ

Πώς γλίτωσε από τα χέρια επίδοξου βιαστή στο γκαράζ του σπιτιού της

Για άλλη μια φορά οι άνδρες της Άμεσης Δράσης κινήθηκαν ταχύτητα και βοήθησαν να σωθεί ένα βρέφος μόλις δύο ετών που έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο.

Έτσι έσωσαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρέφος δυο μηνών

Μια μητέρα έκανε κλήση στην Άμεση Δράση έχοντας στο αυτοκίνητο το μωρό της που είχε υποστεί πνιγμό και προσπαθούσε να πάει στο Παίδων, αλλά είχε πέσει σε μποτιλιάρισμα.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της ομάδας ΔΙΑΣ, έφτασαν άμεσα στο σημείο που ήταν η μητέρα, άνοιξαν δρόμο και το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο μέσα σε οκτώ λεπτά την ώρα που το GPS έλεγε ότι εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής ήταν τα 35 λεπτά. Το βρέφος σώθηκε και άλλη μια αποστολή είχε στεφθεί με επιτυχία.

Η ανάρτηση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, 14:30. Ώρα αιχμής στους δρόμους.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, δέχεται κλήση από μητέρα βρέφους 2 μηνών το οποίο είχε υποστεί πνιγμό.

Δηλώνει ότι προσπαθεί να πάει από το Κερατσίνι στο Παίδων, όμως ήταν αδύνατο καθώς ήταν εγκλωβισμένη με το όχημά της στην κίνηση.

Τέτοια συμβάντα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως «απόλυτης προτεραιότητας».

Ο εκφωνητής, καλεί πλήρωμα περιπολικού σε κοντινή απόσταση, για συνοδεία, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και το Ε.Κ.Α.Β. Το πλήρωμα του περιπολικού με κωδικό Α 9-1/Δ’ φτάνει πρώτο. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το κόκκινο όχημα της μητέρας.

Εκείνη τη στιγμή, το κέντρο επιχειρήσεων τους ενημερώνει να κατευθυνθούν στο Αττικό Νοσοκομείο, η παιδιατρική κλινική του οποίου εφημέρευε και βρισκόταν σε κοντινότερη απόσταση. Ωστόσο, το GPS τη συγκεκριμένη ώρα, λόγω της κίνησης υπολογίζει τη διαδρομή σε 35 λεπτά και ήταν πολλά. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο.

Οι αστυνομικοί λένε στη γυναίκα να τους ακολουθήσει. Με τη χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων περνούν ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα. Ταυτόχρονα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης μιλάει τηλεφωνικά με το νοσοκομείο ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ το περιπολικό καλεί σε ενισχύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σε ελάχιστο χρόνο οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. 403-1, 409–1, 501– 1, 502–2 και 504–1, που ήδη ακούγοντας τον ασύρματο βρίσκονταν σε ετοιμότητα, μπαίνουν στην επιχείρηση. Άλλοι τοποθετούνται σε κομβικές διασταυρώσεις και κάνουν ρύθμιση κυκλοφορίας, ενώ άλλοι προπορεύονται και προσπαθούν να κερδίσουν δευτερόλεπτα δίνοντας οδηγίες στους οδηγούς.

Τελικά, το παιδί σε 8 λεπτά φτάνει στο νοσοκομείο. Στο σημείο βρίσκονται και συνάδελφοι του Ε.Κ.Α.Β., από τους οποίους ακούγεται : «Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα, μάθαμε ότι το μωρό είναι καλά στην υγεία του».

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Πώς θα γίνουν φέτος οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο

«Το κορίτσι μου παντρεύτηκε τον διάβολο»: Μητέρα της 29χρονης Ειρήνης που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της

Σχ.χρ. 22-23: Παράταση για τις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά – Τι ανακοινώθηκε