«Έχω μαζί μου την οικογένεια. Δεν έχω την κοινωνία»: Τι έγραφε ο 14χρονος στο ημερολόγιο

Ξεκίνησαν σήμερα  με καταθέσεις, οι έρευνες για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ήταν θύμα bullying.

Οι πρώτες καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έως τώρα έχουν καταθέσει τρεις συμμαθητές του και θα ακολουθήσουν οι γονείς του, αλλά και τα έξι άτομα που είχε κατονομάσει ο αυτόχειρας στο σημείωμά του.
Τα σημειώματα που βρέθηκαν στο δωμάτιό του εξετάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο μαθητή με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος κρατούσε σημειώσεις ως ημερολόγιο τους τελευταίους μήνες και εκεί κατέγραφε τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.
Σε ένα από αυτά τα σημειώματα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αναφερόταν στην «κοινωνική αδικία της ζωής», σημειώνοντας πως «σκέφτομαι να αυτοκτονήσω», ενώ σε άλλα έγραφε ότι «είμαι καλά» και σε άλλα «δεν είμαι καλά».

Συγκλονίζουν οι σκέψεις του 14χρονου στο ημερολόγιό του

Μέσα στις σελίδες του ημερολογίου του  αναφέρεται στο bullying που βίωνε, στην αρνητική συμπεριφορά που εισέπραττε από ορισμένα άτομα και όπως χαρακτηριστικά μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 υπάρχουν σαφείς αναφορές στη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

Χαρακτηριστική είναι η σημείωση  «έχω μαζί μου τον πατέρα μου, την μητέρα μου και τον αδερφό μου, δεν έχω όλους τους άλλους δεν έχω την κοινωνία».

Αναφέρει επίσης πως ορισμένες φορές η ζωή του ήταν «κόλαση».

«Η ζωή μου άλλες φορές είναι ωραία κι άλλες μία κόλαση. Κόλαση όταν δεν έχεις παρέα. Χθες ήταν μία κόλαση, γιατί δεν με ήθελε κανένας για παρέα», γράφει στο ημερολόγιο του.

Τι περιγράφει ο θείος του παιδιού

Συγκλονιστικά είναι και τα όσα ανέφερε ο θείος του 15χρονου στο Live News στο κανάλι «Ε», οι γονείς του δούλευαν στην ταβέρνα που έχουν στην Αργυρούπολη, και όταν γύρισαν στο σπίτι κατά τις 3 τα ξημερώματα τον βρήκαν κρεμασμένο. Ανέφερε πως οι γονείς δεν ήξεραν τι γίνεται στο σχολείο του παιδιού, επομένως δεν ήξεραν τίποτα περί bullying, ενώ σημειώνει πως ήταν ένα πολύ καλό παιδί και όλοι απορούν για την κίνησή του αυτή.

Οικογένεια Γιακουμάκη για το bullying : Η ατιμωρησία ενός θα δημιουργήσει χίλιους ακόμα θύτες

Η εφημερίδα «Έθνος» φιλοξένησε τη δήλωση της οικογένειας του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής ο οποίος βρέθηκε νεκρός το 2015 και στη συνέχεια ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για το bullying και την κακοποίηση που είχε υποστεί μέσα στη σχολή.
«Αυτό που περνούν σήμερα οι γονείς του άτυχου αυτού παιδιού από την Αργυρούπολη, το βιώσαμε -και εξακολουθούμε να το βιώνουμε- με τον ίδιο τραγικό τρόπο και εμείς. Μπορούμε να τους καταλάβουμε όσο κανείς. Τριάμισι χρόνια μετά το χαμό του Βαγγέλη μας ακόμα περιμένουμε δικαίωση. Τόσο καιρό μετά και ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε καν την ημερομηνία της δίκης.
Η ατιμωρησία ενός θα δημιουργήσει χίλιους ακόμα θύτες. Παρά τη μεγάλη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με αφορμή το χαμό του Βαγγέλη και παρά τη δημιουργία νέου νόμου που προβλέπει ποινές για αυτού του είδους τα αδικήματα, βλέπουμε δυστυχώς ότι τα κρούσματα δεν σταματούν. Καλούμε την πολιτεία να δώσει ένα τέλος στην ατιμωρησία αυτών που κάνουν bullying στα παιδιά μας».