“Έχουμε στέρηση του οξυγόνου στα παιδιά”- Σε κομβικό σημείο οι έρευνες – Η Τζωρτζίνα δρομολογεί τις εξελίξεις

Πάτρα: Απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε η παιδοψυχολόγος που ερμήνευσε τη ζωγραφία της Τζωρτζίνας

Λάδι στη «φωτιά» για το τι προκάλεσε το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα προκάλεσε χθεσινή ανάρτηση του προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ο οποίος κάνει λόγο για «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που εντοπίστηκαν στην πρώτη υπόθεση και ενοχοποιητικά στοιχεία στο στόμα στη δεύτερη υπόθεση.

«Όντως υπάρχουν πολλά ευρήματα στις δύο πρώτες εκθέσεις που θέτουν ως πιθανό το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου» είπε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας το αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ανθρωποκτονία.

«Με τις δύο πρώτες υποθέσεις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν στοιχεία που μας καθοδηγούν κάπου, αυτό του ασφυκτικού θανάτου όπου κάποιος αποφράσσει τη μύτη και το στόμα. Είναι ένα ισχυρό σενάριο αυτό του ασφυκτικού θανάτου», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Απαντώντας για τα ιατροδικαστικά ευρήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος δολοφόνησε την Ίριδα και τη Μαλένα τόνισε ότι «για να φτάσουμε σε αυτό το ενδεχόμενο δεν αρκεί απλώς να έχουμε αυτά τα σημάδια, τα οποία δεν είναι χαρακτηριστικά αλλά συμβατά με ασφυκτικό θάνατο. Θα πρέπει να αποκλείσουμε οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει αποστέρηση οξυγόνου. Είναι βέβαιο ότι έχουμε ουσιαστικά στέρηση του οξυγόνου σε αυτά τα παιδιά και έτσι κατέληξαν», υποστήριξε ο κ. Λέων.

Οι συμπτώσεις μυστήριο με τους θανάτους των 3 παιδιών στην Πάτρα

Τα ευρήματα στην Τζωρτζίνα

Μιλώντας για το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, ο κ. Λέων, ιατροδικαστής εξήγησε ότι «αυτή την στιγμή η διαδικασία που γίνεται στο τρίτο παιδί (την Τζωρτζίνα) είναι να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα ώστε να φτάσουμε σε ασφαλές συμπέρασμα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την επίμαχη ανάρτηση που έκανε χθες, Κυριακή, στην οποία παραθέτει τι αναφέρει η βιβλιογραφία για τον ασφυκτικό θάνατο τόνισε: «Εδώ ευτυχώς υπάρχουν δύο τραύματα, ένα σε κάθε παιδί, σε μύτη και στόμα, που θα αξιολογηθούν.

Σε κομβικό σημείο οι έρευνες

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, κατά το οποίο θα ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι ενώ σε δεύτερο στάδιο, αν αποδειχτεί έγκλημα, θα ξεκινήσει η αναζήτηση του δράστη.  Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων και το πόρισμα των ιατροδικαστών, ενώ 70 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές, θα κληθούν να καταθέσουν για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η Τζωρτζίνα δρομολογεί τις εξελίξεις

Θέμα χρόνου, θεωρείται η ενημέρωση των αστυνομικών από τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την έρευνα για τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Σωτήρη Μπουζιάνη, για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-ιστολογικών εξετάσεων, ενώ στη συνέχεια θα συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική του έκθεση, κάτι το οποίο αναμένεται ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα.

Τα φάρμακα που έπαιρνε κανονικά το 9χρονο κορίτσι μέσα στο νοσοκομείο όπου κατέληξε, θα συγκριθούν με τις ουσίες που θα βρεθούν στο αίμα του, προκειμένου να εκδοθεί ένα πόρισμα. Τα δεδομένα που προέκυψαν δίνουν μία νέα κατεύθυνση στην έρευνα, καθώς βρέθηκε πνευμονικό οίδημα στο παιδί αλλά όχι κάποιο παθολογικό ή καρδιολογικό πρόβλημα.

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης την Πέμπτη ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα «μιλήσει» με την έκθεσή του.  «Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε εγκληματική ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν στις προηγούμενες ιατροδικαστικές έρευνες έγιναν λάθη, επισήμανε ότι «μπορεί να έγινε λάθος σε μια εκτίμηση ή σε ένα συμπέρασμα. Και για αυτό δίνεται και η δυνατότητα να ξαναεργαστούν οι ιατροδικαστές».

Ξεσπά ο μπαμπάς για όσα ακούγονται - 3 πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών - «Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει»

Eντολή να μην διαρρεύσει τίποτα

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιατροδικαστικής και Ιατροδικαστικών Ερευνών, Ελένη Ζαγγελίδου, σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η κ Ζαγγελίδου τοποθετήθηκε ιδιαίτερα αυστηρά.

«Παρακολουθώ το θέμα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Εχει ξεφύγει τελείως ο τρόπος που καλύπτεται επικοινωνιακά. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει! Έχει χαθεί κάθε μέτρο διακριτικής προσέγγισης. Δεν είναι μόνο η μητέρα των παιδιών, είναι ένας ευρύτερος οικογενειακός περίγυρος που σίγουρα νιώθει αφόρητη πίεση και θίγεται βάναυσα, παρ’ ότι μέχρι τώρα η υπόθεση παραμένει ανοικτή, αφού ούτε διώξεις έχουμε, ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», είπε.

Σχολιάζοντας την πρόοδο των ερευνών για τους τρεις θανάτους από ιατροδικαστικής πλευράς, τόνισε ότι: «Κάποια πράγματα θα μας δώσει ο πιο πρόσφατος θάνατος, της Τζωρτζίνας, που ίσως αποβούν καταλυτικά στην προσπάθεια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να φτάσει με αδιαμφισβήτητο τρόπο στη λύση του τριπλού αινίγματος. Για τα άλλα δύο παιδιά έχει παρέλθει πολύς χρόνος από τον θάνατό τους και αν δεν έχουμε συνταρακτικά στοιχεία για την Τζωρτζίνα, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα παρουσιαστεί δυστοκία στο δικονομικό κομμάτι της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης:

Self test για τους μαθητές: Πότε ξεκινά η διανομή τους από τα φαρμακεία

Καλαμάτα: 53χρονος βίαζε την 6χρονη ανιψιά του – Πώς το ανακάλυψε η δασκάλα της

Αναστάτωση από νέα μελέτη: Γνωστό φάρμακο συνδέεται με εκ γενετής ελαττώματα σε βρέφη