Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Εύκολη και υγιεινή συνταγή για αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού!

Εύκολη και υγιεινή συνταγή για αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού!

Ποιος δεν γνωρίζει ότι τα πορτοκάλια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών; Και ακολούθως,ποιος δεν γνωρίζει ότι τα θρεπτικά αυτά συστατικά είναι ευεργετικά για τον οργανισμό; Τα πορτοκάλια περιέχουν πάνω από 170 ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, γεγονός που τα καθιστά απολύτως απαραίτητα ιδίως για το διατροφολόγιο των παιδιών.

Ένα πορτοκάλι δίνει 60-80 θερμίδες και καλύπτει μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C. Το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές προσφέρει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, ενώ αποτελεί σύμμαχο για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, διεγείροντας την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα.

Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερείτε! Το Σαββατοκύριακο που έρχεται, μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και αφού τα ενημερώσετε για τα πολλαπλά διατροφικά οφέλη του πορτοκαλιού, δοκιμάστε να φτιάξετε νόστιμες και υγιεινές συνταγές με πορτοκάλι και απαραίτητο σύμμαχο το Βιτάμ. Ένα εύκολο γλυκάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους στο σπίτι είναι τα αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού. Στο τέλος, καθώς θα τα δοκιμάζετε, ενθαρρύνετε τα παιδιά να θυμηθούν όσα έμαθαν καθ' όλη τη διαδικασία για τη διατροφική αξία του φρούτου!

Λίστα Συστατικών

(Για 12-16 ατομικά φορμάκια)

5 αβγά
250 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 φλιτζ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 πορτοκάλια μετρίου μεγέθους
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ή 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πώς να το φτιάξετε

  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με άφθονο νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Έπειτα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος τους, τα κουκούτσια (αν έχουν) και την άσπρη μεμβράνη και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ο πολτός που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι γύρω στα 250-280 γρ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη μαύρη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και τον πολτό των πορτοκαλιών. Μέσα σε μπολ ανακατεύουμε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
  4. Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 ατομικά φορμάκια και ψήνουμε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα. Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε, πασπαλίζοντάς τα με λίγη άχνη ζάχαρη και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.