Εύκολοι και οικονομικοί τρόποι διακόσμησης σπιτιού

Εύκολοι και οικονομικοί τρόποι διακόσμησης σπιτιού

Ποιος είπε ότι η διακόσμηση σπιτιού χρειάζεται μια περιουσία; Μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο σας εύκολα και φθηνά, έχοντας μάλιστα και ένα καλό αποτέλεσμα με απλούς τρόπους.

Είναι επομένως εφικτό, να μεταμορφώσετε με απλές κινήσεις το σπίτι σας, χωρίς πολλά χρήματα ή υψηλές δαπάνες.

Παρακάτω σας έχουμε πέντε τρόπους:

Προβάλετε τη συλλογή σας

Έχετε κάποια συλλογή από αντικείμενα που μαζέψατε με κόπο; Μήπως έχετε κάποιο χόμπι, όπως για παράδειγμα μοντελισμό;

Η συλλογή σας και οι δημιουργίες σας μπορούν να γίνουν εύκολα “διακοσμητικά” για ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο μάλιστα, δίνει μια πινελιά του χαρακτήρα σας στον χώρο, καθώς η συλλογή σας περιέχει και ένα κομμάτι του εαυτού σας.

Βάλτε λοιπόν τη συλλογή σας σε… display, ώστε να τη θαυμάζετε καθημερινά και να κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Προσθέστε ένα ράφι

Αν οι περισσότεροι τοίχοι του σπιτιού σας είναι κενοί, τότε μπορείτε να προσθέσετε μια…έξτρα πινελιά. Δηλαδή, ένα ράφι. Σκεφτείτε μόνο πόσο διαφορετικός μπορεί να δείξει ένας τοίχος απλά με ένα ράφι.

Και φυσικά, τα ράφια δε θα μείνουν κενά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε πρακτικά, για να βάλετε κάποια αντικείμενα που είχατε αλλού. Είτε, να δώσετε “ώθηση” στη διακόσμησή σας και να τοποθετήσετε διακοσμητικά αντικείμενα. Όπως μικρά φυτά, μπιμπελό κλπ.

Κρεμάστε τις ζωγραφιές των παιδιών σας

Θυμάστε που είπαμε στην αρχή ότι μπορείτε να προβάλετε τη συλλογή σας; Κάτι παρόμοιο ισχύει κι εδώ. Αν στα παιδιά σας αρέσει η ζωγραφική και έχουν κάποια “έργα” για τα οποία είναι περήφανα, γιατί να μην τα κρεμάσετε στους τοίχους σας;

Μήπως ζωγραφίζετε κι εσείς; Μπορείτε να κρεμάσετε και δικές σας ζωγραφιές. Έτσι, όχι μόνο δίνετε στο σπίτι σας μια νότα απ’ τον εαυτό σας, αλλά δε χρειάζεται να ξοδέψετε και χρήματα σε κάδρα ή πίνακες. Δύο σε ένα λοιπόν.

Βάλτε αυτοκόλλητα πλακάκια

Αν θέλετε να δώσετε μια νέα ανάσα στο μπάνιο σας αλλά έχετε περιορισμένο budget, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα πλακάκια. Τα αυτοκόλλητα πλακάκια θα διαμορφώσουν πλήρως τον χώρο σας χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα “κανονικά” σας.

Τα αυτοκόλλητα πλακάκια μάλιστα, είναι μια εξαιρετική λύση αν θέλετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα budget ιδέα!

Και μια έξτρα συμβουλή! Μπορείτε πάντα να ταιριάξετε τα αυτοκόλλητα πλακάκια σας με την αισθητική του μπάνιου σας. Για παράδειγμα, με την κουρτίνα της ντουζιέρας ή της μπανιέρας σας.

Αξιοποιήστε όμορφα κουτιά αποθήκευσης

Τι αναφέραμε πριν; Δύο σε ένα; Τι καλύτερο λοιπόν από ένα όμορφο κουτί αποθήκευσης! Έτσι θα έχετε και περισσότερο χώρο για να βάζετε τα αντικείμενά σας, αλλά θα ομορφύνετε και τον χώρο σας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κουτιά αποθήκευσης, σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα και στυλ για να επιλέξετε. Διαλέξτε λοιπόν αυτό που ταιριάζει με τα χρώματα και την αισθητική του σπιτιού σας και δώστε νέα όψη στον χώρο.

Ένα ακόμη θετικό που έχουν τα κουτιά αποθήκευσης, είναι ότι μπορείτε να τα μετακινήσετε εύκολα. Οπότε, αν το “βαρεθείτε”, μπορείτε να του αλλάξετε θέση πολύ μα πολύ εύκολα.

Αυτοί ήταν πέντε εύκολοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο είναι η δημιουργικότητα! Δε χρειάζεται μια περιουσία για να έχετε ένα όμορφο σπίτι και πολλές φορές, η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα.