Φέρνουν σύγχυση οι τοποθετήσεις γιατρών, που δεν έχουν ασχοληθεί το περιστατικό θανάτου των 3 παιδιών

Υπόθεση τριών κοριτσιών: Σε ποια περίπτωση θα γίνει εκταφή των 2 πρώτων κοριτσιών

Η τοποθέτηση γιατρών στο θέμα του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, που όμως δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά, μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αγγελική Τσιόλα.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Τσιόλα αναφέρει αναλυτικά:

«Σχετικά με  την περίπτωση η οποία συζητείται εντονως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό τόσο στην οικογένεια που πενθεί όσο και στις Προανακριτικές και Ανακριτικές Αρχές, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος ιατρών, που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά -πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους Προέδρων – Αντιπροέδρων – Γραμματέων κ.ο.κ- μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των Αρχών της Δεοντολογίας Ιδιώτες Ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, στα Πανεπιστημιακά και στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Ανατροπή: Γιατί ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών Αθήνας την υπόθεση με τα 3 νεκρά κοριτσάκια από την Πάτρα;

Mητέρα 3 παιδιών: “Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου”

Η οικογένεια έχει διορίσει δύο δικηγόρους, με τους οποίους αναμένεται άμεσα να συναντηθεί για να συναποφασίσουν τις επόμενες νομικές τους ενέργειες. Η μητέρα των νεκρών παιδιών σε δήλωσή της φέρεται να ζήτησε να σταματήσουν οι εικασίες.

«Να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα» είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας, είναι μερικά από τα λόγια της μητέρας των τριών παιδιών στην επιστολή της» πρόσθεσε ζητώντας από τις Αρχές να ψάξουν ό,τι θέλουν.

Διαβάστε επίσης:

Ξεσπά η μαμά των τριών κοριτσιών: “Γιατί να βγάλουν το παιδί; Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου”

Δολοφονία 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη: Εικόνες σοκ από την κρυψώνα της σορού- Αυτή είναι η μητέρα “Μήδεια”

Νοσ. Παίδων: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 11χρονος που ακρωτηριάστηκε